Tænk dig i bedre humør

Du behøver ikke være helt i kulkælderen for at kunne bruge et par råd til at komme i bedre humør. En nem, lille bog gør op med side efter side af tunge teorier og viser dig, hvordan du let bliver i bedre humør.
Dame står med et billede af et stort smil foran ansigtet

Det er vigtigt at være opmærksom på dine reaktioner, hvis du vil være mere positiv.

Følelserne er en stor del af os

Dine følelser giver kolorit til dine tanker og dit mentale liv. De guider dig i dine beslutninger og har en stor påvirkning på, hvordan du har det fysisk. Følelserne har siden menneskets oprindelse været med til at fortælle os og andre omkring os, når der var noget galt eller fare på færde. 

3 gode råd

Lad være med at vende dine følelser indad, for så ender du med at eksplodere. Vær åben og ærlig over for dig selv og andre om, hvordan du har det.

Hvis du tænker og handler mere positivt, føler du dig også bedre tilpas.

Du kan ikke slippe af med alle de triste følelser i dit liv for evigt, men du kan sørge for, at du ikke bliver tynget af dem mere end højst nødvendigt.

Frygtfølelsen er nok en af de kraftigste følelser, vi har, og kan i løbet af ingen tid sætte hele kroppen i alarm- og kampberedskab, så vi er klar til at tage kampen op eller halen mellem benene. 

Du er i følelsernes magt 

Du behøver ikke stå i livsfarlige situationer, før følelserne sætter gang i kroppen. Er du bange for edderkopper, vil adrenalinen pumpe rundt i dig uanfægtet, at edderkoppen er på størrelse med en brødkrumme og ikke kan gøre dig noget.

Frygten er ikke den eneste følelse, som kan fremtvinge reaktioner i krop og sind. 

Sorg og tristesse får dig til at græde. Skam eller pinlighed blusser kinderne og vrede strammer i øjenkrogene og trækker i mundvigen. Men det er bare de fysiske tegn ved følelserne. Inde i kroppen sker der tusinder af reaktioner, som påvirker dig. Følelserne er altså en magtfuld del af os.

Læs også: 5 gode råd til at få styr på følelserne

Fordi følelserne har så godt fat i os, er det let at lade sig påvirke af dem. Kommer du for eksempel til at tænke, at du ikke er god nok, for tyk eller andet negativt, får den følelse fat i dig, og så kan den være svær at slippe af med. Men der er heldigvis råd at hente.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Skriv dine følelser ned

Følelser kan virke som en rød lampe, som gør dig opmærksom på, at du skal være varsom over for din reaktion. Vi kan ikke være glade altid, for det er vigtig at have et rigt følelsesliv, men vi kan gøre noget for oftere at vælge den positive vej.

Lav et skema - ja det lyder omstændigt, men det er slet ikke så svært. Se herunder, hvordan.

Når du beskriver, hvorfor du føler, som du gør i bestemte situationer, er det meget lettere for dig at arbejde med dine følelser og din reaktion på dem. Du beskriver for dig selv, hvad der ligger til grund for din reaktion og kan dermed se, om der måske ligger flere følelser bag, end du regnede med. Blev du i virkeligheden vred, fordi du følte skam også? Måske havde chefen lidt ret? 

Vil du gerne reagere mere positivt på bestemte situationer, har du ved at se på skemaet en forståelse for, hvad du plejer at gøre, og hvordan du laver om på det. Forsøg næste gang, du bliver vred i en situation, at være mere positiv eller måske blot neutral i stedet for automatisk at blive vred og gå.

Tag udgangspunkt i den række, der er lettest for dig at udfylde. Måske er du mere i kontakt med din fysiske reaktion end din følelsesmæssige eller omvendt. Isoler først den ene række og bliv derefter bedre til at lægge mærke til dine andre reaktioner.