Sådan undgår du, at risengrøden brænder på
- Gryden til grød skal være tykbundet. Især når du laver grød med mælk.
- Skyl gryden med koldt vand, inden du begynder, så brænder mælken ikke så nemt på.
- Bring væsken i kog, og drys derefter under omrøring gryn til grød i. Rør rundt, indtil kogepunktet igen er nået.
- Vær tålmodig. Grød skal laves over sagte til jævn varme og med hyppig omrøring i ottetaller. Hurtigkogt grød bliver hård og sej, og brænder alt for nemt på.
- Brug mikrobølgeovn til risengrød, det tager cirka 25 minutter: Kom mælk og ris i en dyb skål, og dæk den løst med plastfilm. Kog grøden i mikrobølgeovnen i 10 minutter, tag skålen ud, og rør grøden igennem. Kog igen 10 minutter, og rør igen grøden igennem. Kog til sidst i 5 minutter, og lad grøden hvile tildækket i 5 minutter. Smag til sidst til med salt.
Drik saftevand, hvidtøl eller æblemost til grød. Prøv rødvin til grød lavet med mælk. Det anbefales i de ældste udgaver af Frøken Jensens kogebog.