Sådan laver du kødsovs
Ingredienser til 8 personer:
2 gulerødder
2 stilke blegselleri
2 løg
2 fed hvidløg
Olie
800 g hakket oksekød
2 dåser flåede tomater
140 g tomatkoncentrat (2 små dåser)
6 dl vand
1 økologisk bouillonterning
Hak gulerødder, bladselleri, løg og hvidløg.
Grøntsagerne skal være grofthakkede og ternene nogenlunde lige store.
Varm olie i en stor gryde og svits alle grøntsagerne, til de er blanke og gyldne. Grøntsagerne må ikke blive brune.
Læg kødet i gryden. Skub det ned til grøntsagerne i små portioner ad gangen og steg det, indtil det skifter farve.
Hæld flåede tomater ned til kødet og grøntsagerne i gryden. Fyld evt. dåsen med lidt vand og få det sidste indhold med.
Tilsæt tomatkoncentrat, bouillonterning og vand og lad sovsen simre 10 minutter, gerne mere. Smag til med salt og peber.