Sådan laver du kødsovs
Ingredienser til 8 personer:
- 2 gulerødder
- 2 stilke blegselleri
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- Olie
- 800 g hakket oksekød
- 2 dåser flåede tomater
- 140 g tomatkoncentrat (2 små dåser)
- 6 dl vand
- 1 økologisk bouillonterning
Sådan gør du:
- Hak gulerødder, bladselleri, løg og hvidløg. Grøntsagerne skal være grofthakkede og ternene nogenlunde lige store.
- Varm olie i en stor gryde og svits alle grøntsagerne, til de er blanke og gyldne. Grøntsagerne må ikke blive brune.
- Læg kødet i gryden. Skub det ned til grøntsagerne i små portioner ad gangen og steg det, indtil det skifter farve.
- Hæld flåede tomater ned til kødet og grøntsagerne i gryden. Fyld evt. dåsen med lidt vand og få det sidste indhold med.
- Tilsæt tomatkoncentrat, bouillonterning og vand og lad sovsen simre 10 minutter, gerne mere. Smag til med salt og peber.