ANNONCE ANNONCE oksekød Sådan laver du kødsovs Se, hvordan Samvirkes madskribent Maria Meldgaard laver en sund kødsovs med masser af grøntsager til pastaen Ingredienser til 8 personer: 2 gulerødder 2 stilke blegselleri 2 løg 2 fed hvidløg Olie 800 g hakket oksekød 2 dåser flåede tomater 140 g tomatkoncentrat (2 små dåser) 6 dl vand 1 økologisk bouillonterning Sådan gør du: Hak gulerødder, bladselleri, løg og hvidløg. Grøntsagerne skal være grofthakkede og ternene nogenlunde lige store. Varm olie i en stor gryde og svits alle grøntsagerne, til de er blanke og gyldne. Grøntsagerne må ikke blive brune. Læg kødet i gryden. Skub det ned til grøntsagerne i små portioner ad gangen og steg det, indtil det skifter farve. Hæld flåede tomater ned til kødet og grøntsagerne i gryden. Fyld evt. dåsen med lidt vand og få det sidste indhold med. Tilsæt tomatkoncentrat, bouillonterning og vand og lad sovsen simre 10 minutter, gerne mere. Smag til med salt og peber. Se også Pasta 4 hurtige pastaretter Pasta 9 råd, der gør din pasta helt perfekt Læs mere om oksekød opskrifter pasta
Emballage Nyt forsøg på Bornholm skal mindske emballage og affald Emballage er vigtigt for en vares sikkerhed, kvalitet og holdbarhed, men emballagen fylder unødig meget i supermarkedet og er designet til kun at blive brugt én gang. Så hvordan bliver fremtidens emballage mindre og lettere at genbruge? Det skal bl.a. et nyt løsmarked i Kvickly Rønne være med til at finde svar på
Emballage Kan man vende alufolie eller stanniol forkert? Den blanke og den matte side på alufolie har forskellige egenskaber, når du laver mad, og derfor står der ofte i opskrifter og tilberedningsvejledninger, at du skal vende en bestemt side opad i ovnen. Forskellen er dog lille, fastslår eksperter.
Emballage Den rigtige plastik holder frugt og grønt frisk Forkert emballage kan begrænse fødevarernes holdbarhed. Merete Edelenbos har i mere end 25 år forsket i, hvordan man opbevarer eksempelvis kartofler, gulerødder og jordbær optimalt
Bær Må bærrene koges i egen emballage? Det anbefales at koge frosne bær, før de bruges, da der kan sidde bakterier på bærrene. Det frarådes til gengæld at koge dem i den pose, de er købt i
Annoncørbetalt indhold Quiz: Hvor godt kender du Guldæsken og chokoladen? Kan din chokoladeviden knække alle spørgsmålene? Vær med i chokoladequizzen og deltag i lodtrækningen om en af de populære Guldæsker fra Anton Berg. Konkurrencen slutter 30.11.