Sådan finder du nøglerne igen

Vi har alle prøvet at forlægge vores nøgler, og ikke være i stand til at finde dem, når vi står og skal til og ud af døren. Heldigvis findes der er række løsninger.

Nogle gange ligge de forlagte nøgler lige foran næsen af os

Et kendt problem

De fleste af os kender det, vi har fået ungerne på plads i bilen, taskerne er pakket, og vi er sådan set klar til at drage af sted, problemet er bare, at vi ikke lige kan finde nøglerne til huset. Det er voldsomt irriterende, og det lille nøglebundt har det med at gemme sig de underligste steder. Men heldigvis findes der nogle løsninger på problemet.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Den lette, men sjældne løsning

Det letteste er selvfølgelig, hvis man gør det til en vane, når man kommer ind gennem døren, at lægge eller hænge sine nøgler på en fast plads, hvor man ved, at andre ikke fjerner dem. Så ved man altid, hvor man kan finde nøglebundtet. Det er bare langt fra alle af os, der har den nødvendige disciplin til at gøre dette.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Gadget-løsningen

Det elektroniske fremskridt har gjort, at det i dag er muligt at få en nøglering, som hjælper dig med at finde dine nøgler. De såkaldte keyfinders kan købes på internettet for omkring en flad halvtredser. De fungerer på den måde, at når du har forlagt dine nøgler, skal du bare fløjte eller pifte, og så vil den elektroniske nøglering begynde at bippe og blinke, så den er nem at finde.

Mobil-løsningen

En anden løsning, vi kan takke det elektroniske fremskridt for er Cobra tag. En nøglering, som du sætter fast i dit nøglebundt, og du derefter er i stand til at finde ved hjælp af din mobiltelefon. Nøgleringen giver ydermere en alarm fra sig, hvis nøglerne og mobiltelefonen kommer til at befinde sig for langt fra hinanden. En ekstra feature er, at hvis man har forlagt sin mobiltelefon, kan man via en knap på nøgleringen få mobilen til at ringe, så den er let at finde igen. Cobra tag virker dog kun til Android og Blackberry-telefoner.

Hvis dine nøgler virkelig er væk 

Har du tabt eller mistet dine nøgler uden for hjemmet, så er man virkelig på den, hvis man ikke har nogen som helst idé om, hvor man kunne have mistet dem. 

Heldigvis er der nogle, der har tænkt på dette problem. Firmaer som Keyback og Deeple tilbyder, at man kan købe en nøglering, som er forsynet med et nummer, der gør det muligt at identificere ejermanden, men ikke adressen.

Keyback fungerer med et nøglemærke, hvorpå der står, at nøglerne skal indleveres hos politiet, og at man får en dusør. Dusøren består i et års gratis abonnement á 60 kroner hos Keyback samt en findeløn på 100 kroner.

Deeple fungerer lidt anderledes. Her er nøgleringen forsynet med en qr-koden, som man kan scanne med sin telefon eller taste det tilhørende nummer ind på en computer. Herefter er det muligt at komme i kontakt med ejermanden via Deeples hjemmeside. Igen er man som ejer anonym, så det ikke er muligt for den, der har fundet nøglerne at opsøge ens hjem og tømme det for værdigenstande. Hos Deeple skal man modsat Keyback ikke betale abonnement, når man først har købt nøgleringen.

Læs mere om