Sådan bruger du de aflagte porretoppe

Smid ikke porretoppen ud - den har en kraftig smag og god grov struktur til tærter, wokmad og stuvning.

Det er synd og skam for din pengepung, dine smagsløg og miljøet, hvis man smider porretoppene ud og kun bruger bunden.

Skær din porre over lige der, hvor toppens mørkegrønne farve skiller sig fra den hvide bund. Så kommer du madspild i forkøbet, og nyder fordelene ved hele porren. For porrens top og bund er nemlig gode til forskellige retter i køkkenet:

Bunden smager løgagtigt og sødt, og derfor kan man med fordel skære den i stykker og dampe den.

Den grove top med kraftig smag og fast struktur egner sig til gengæld godt til:

  • at koge sammen med andre grøntsager og kødben, fisk eller fjerkræsskog til fond
  • som fyld i supper
  • sammen med andre grøntsager i wokretten
  • tyndskåret i fars til frikadeller
  • som fyld i tærter
  • som fyld til en klassisk stuvning

Læs mere om