Rubs: Lav perfekt krydderiblanding til grillen

Den perfekte rub til pulled pork og andet kød på grillen er en blanding af alle smagsnuancer. Grillguru Johnny Larsen giver dig opskriften på sin bedste pulled pork-rub, der indeholder 12 forskellige krydderier.
nærbillede af trukket gris i fad

Pulled pork bliver helt perfekt, hvis du husker alle krydderierne i din rub. En grundrub består af sukker, salt og paprika.

Kom hele vejen rundt på smagspaletten

Krydderiblandinger er vigtige, når du griller. Blandingen af krydderier kan nemlig gøre en stor forskel for det færdige resultat, uanset om du griller pulled pork, kyllingebryst eller en god bøf. Det fortæller Johnny Larsen, der står bag grillsitet grillguru.dk og har været konkurrencegriller i mange år.

»En god rub skal indeholde alle smagsnuancer og hjælpe dig med at smage et stort spektrum, når du sætter tænderne i maden,« siger Johnny Larsen.

Johnny Larsen er uddannet smagsdommer i barbeque hos KCBS, der står for Kansas City Barbeque Society, og kan bedømme andre grilleres resultater, når der er konkurrencer. For at opnå uddannelsen skal man lære KCBS' grundrub at kende.

Rubben har Johnny Larsen videreudviklet.

LINK: Se Grillguruens pulled pork rub

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

En rub skal bestå af minimum sukker, salt og paprika

Krydderierne i en rub har hver sin funktion, og som minimum skal en rub bestå af sukker, salt og paprika.

I grillguruens opskrift har udvalgte krydderier følgende funktioner:

• Sukker: Karamelliserer

• Paprika: Giver farve

• Løg: Forstærker og giver grillet smag

• Chili: Gør maden stærkere

• Koriander: Frisker op, gør smagsindtrykket mindre tungt

• Kebabkrydderi: Giver et rundt smagsindtryk, så kaldt umamismag

• Cayenne: Giver stærk eftersmag

• Allehånde: Runder smagen af

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Æblecidereddike giver smagseksplosion

Sur smag er der ikke noget af i rubs, da den nemt bliver til en bitter smag på grill. I stedet tilsætter man en eddikebaseret smag til sidst. Typisk i form af æblecidereddike.

»Eddiken giver en smagseksplosion i munden, så den er vigtig at huske,« lyder det fra Johnny Larsen.

Sørg for at bruge lidt eddike ad gangen og smage til, da æblecidereddiker har forskelligt syreindhold.