Makrel med stikkelsbærkompot og nye kartofler med løvstikke
AFTENSMAD

Makrel med stikkelsbærkompot og nye kartofler med løvstikke

Dejlig sommermad med makrel, nye kartofler og kompot. Opskriften er fra kogebogen Grønt på grillen af Linus Kanfall.
  • 4 Personer
  • 40 Minutes

Det skal du bruge:

4 makrelfileter , (4-6 stk)
300 g nye kartofler
1 bundt løvstikke
2 spsk. smør
1 lille bakke karse
- rapsolie til pensling
- Salt og kværnet peber

Stikkelsbærkompot

50 g Stikkelsbær
1 tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
- Salt og kværnet peber

Sådan gør du

  1. 1
    Nye kartofler med løvstikke: Skyl kartoflerne grundigt. Kom dem i en gryde med koldt vand og rigeligt med salt.
  2. 2
    Pluk løvstikken, og tilføj stilkene i gryden. Gem bladene. Kog forsigtigt kartoflerne i 15-20 minutter - de må ikke blive overkogte.
  3. 3
    Hæld vandet fra, og lad kartoflerne dampe af i gryden i et par minutter. Hak løvstikkebladene fint, og tilføj dem til gryden sammen med smørret. Vend rundt, indtil kartoflerne er dækket af smør.
  4. 4
    Skyl stikkelsbærrene, og fjern stilkene. Halver bærrene, og kom dem i en skål med sukker, olivenolie, revet citronskal og saften fra 1 citron.
  5. 5
    Mos det hele godt sammen med en ske eller fingrene. Smag til med salt og peber.
  6. 6
    Tænd grillen på maks., og lad den stå med låget lukket i mindst 15 minutter, mens du forbereder resten.
  7. 7
    Tør makrelfileterne godt med køkkenrulle. Pensl skindet med raps­olie, og krydr kødet med salt og peber.
  8. 8
    Grill makrellen på skindsiden ved medium varme i 5-10 minutter. Skindet bliver let porøst, så du må ikke pille for meget ved fisken. Når kødet begynder at blive lysere og fast, er fisken klar.
  9. 9
    Fordel stikkelsbærkompotten i bunden af et fad. Anret makrelfileterne med skindet opad på kompotten. Klip lidt karse over. Server med kartoflerne ved siden af.

Tip!

Makrel er en meget fed fisk, så vær forsigtig med at overtilberede den, da den hurtigt bliver tør.