Retroreklamer: Sådan så tobaksreklamerne ud

Lægerne røg dem, masser af dem. Andre lovede, at de var de bedste mod ondt i halsen, men et tredje mærke spillede på, at man kunne ryge som de kendte. Reklamer for cigaretter og tobak har været forbudt i adskillige år, men tag med Samvirke en tur tilbage i historien og se gamle cigaretreklamer.

Lidt mere fra cigaretreklamernes historie:

1971: Singapore indfører som det første land i verden et forbud mod tobaksreklamer.

1986: Tobaksindustrien og Indenrigsministeriet laver en aftale om, at cigaretpakkerne fremover skal have påtrykt oplysninger om nikotin- og tjæreindhold samt en advarsel: ”Sundhedsstyrelsen påpeger, at tobaksrygning er sundshedsskadelig”.

2001: Danmark indfører et reklameforbud mod tobaksprodukter. Undtaget reklameforbuddet er skilte med ordet ”tobak” på butikker samt logoer på parasoller og askebægre.

2005: EU indfører et forbud mod tobaksreklamer i radioen, på tryk og på internettet. Et forbud mod tobaksreklamer i TV har været gældende i mere end 10 år. EU indfører samtidig et forbud mod, at tobaksmærker fremstår som sponsorer af kultur- og sportsbegivenheder. EU reglerne forbyder ikke tobaksreklamer i biografer

Læs mere om