Opskrift: Lækre påskeæg med karamel og lakridscreme

Ingen påske uden æg! Hvis du har lidt tid, så drop de færdiglavede og lav dine egne fyldte æg! Se her, hvordan du laver æg med marcipan og karamel og æg med lakridscreme. Mums.

Marcipanæg med lakridscreme

Det skal du bruge: (til ca. 10 æg)

  • 250 g marcipan
  • 85 g sirup
  • 30 g smør
  • 190 g flormelis
  • 8 dråber anis
  • Salt
  • 150 g hvid chokolade
  • Frysetørret hindbær

Sådan gør du:

Lakridscreme: Pisk smør, sirup og vanillesukker sammen. Tilføj flormelis og pisk til du har en cremet, sammenhængende masse. Hæld anis og salt i og rør godt.

Form marcipanen til små æg. Skær æggene igennem, form en hul i hver halvdel med en tommelfinger og fyld begge huller op med lakridscreme (det er nemmere at styre cremen, hvis du har hældt den op i en tylle eller en frysepose). Saml de to halve dele og klem forsigtigt hele vejen rundt i kanterne. Dyp de fyldte marcipankugler i hvid chokolade og drys med frysetørret hindbær, mens chokoladen stadig er våd.

OBS: Opskriften giver en del lakridscreme. Du kan nøjes med ½ portion lakridscreme til æggene, men du kan også lave en hel portion og fryse den overskydende lakridscreme i 15 minutter, rulle den til små kugler og dyppe kuglerne i chokolade. Det bliver til små, lækre påskeæg uden marcipan. Lakridscremen kan også bruges som topping på cupcakes.

 

Marcipanæg med karamel

Det skal du bruge: (til ca. 10 æg)

  • 250 g marcipan
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 150 mørk chokolade
  • Lidt smeltet, hvid chokolade til pynt

Sådan gør du:

Karamel: Hæld dåsen med kondenseret mælk op i en lille form. Pak formen godt ind i sølvpapir. Læg formen ned i et stort ildfast fad eller en dyb bradepande. Hæld vand i fadet (minimum 2 cm). Bag mælken i 1,5 time i en forvarmet ovn på 200 grader. Lad karamellen køle af.

Form marcipanen til små æg. Skær æggene igennem, form en hul i hver halvdel med en tommelfinger og fyld begge huller op med karamel (det er nemmere at styre cremen, hvis du har hældt den op i en tylle eller en frysepose). Saml de to halve dele og klem forsigtigt hele vejen rundt i kanterne. Dyp de fyldte marcipankugler i mørk chokolade og lad dem tørre. Pynt med striber af hvid chokolade.

God fornøjelse og god påske!

OBS: opskriften giver en del karamel. Den overskydende karamel kan blandt andet bruges som lækker topping på pandekager eller smøres på brød.