Opskrift: Lækre påskeæg med karamel og lakridscreme
Marcipanæg med lakridscreme
Det skal du bruge: (til ca. 10 æg)
- 250 g marcipan
- 85 g sirup
- 30 g smør
- 190 g flormelis
- 8 dråber anis
- Salt
- 150 g hvid chokolade
- Frysetørret hindbær
Sådan gør du:
Lakridscreme: Pisk smør, sirup og vanillesukker sammen. Tilføj flormelis og pisk til du har en cremet, sammenhængende masse. Hæld anis og salt i og rør godt.
Form marcipanen til små æg. Skær æggene igennem, form en hul i hver halvdel med en tommelfinger og fyld begge huller op med lakridscreme (det er nemmere at styre cremen, hvis du har hældt den op i en tylle eller en frysepose). Saml de to halve dele og klem forsigtigt hele vejen rundt i kanterne. Dyp de fyldte marcipankugler i hvid chokolade og drys med frysetørret hindbær, mens chokoladen stadig er våd.
OBS: Opskriften giver en del lakridscreme. Du kan nøjes med ½ portion lakridscreme til æggene, men du kan også lave en hel portion og fryse den overskydende lakridscreme i 15 minutter, rulle den til små kugler og dyppe kuglerne i chokolade. Det bliver til små, lækre påskeæg uden marcipan. Lakridscremen kan også bruges som topping på cupcakes.
Marcipanæg med karamel
Det skal du bruge: (til ca. 10 æg)
- 250 g marcipan
- 1 dåse kondenseret mælk
- 150 mørk chokolade
- Lidt smeltet, hvid chokolade til pynt
Sådan gør du:
Karamel: Hæld dåsen med kondenseret mælk op i en lille form. Pak formen godt ind i sølvpapir. Læg formen ned i et stort ildfast fad eller en dyb bradepande. Hæld vand i fadet (minimum 2 cm). Bag mælken i 1,5 time i en forvarmet ovn på 200 grader. Lad karamellen køle af.
Form marcipanen til små æg. Skær æggene igennem, form en hul i hver halvdel med en tommelfinger og fyld begge huller op med karamel (det er nemmere at styre cremen, hvis du har hældt den op i en tylle eller en frysepose). Saml de to halve dele og klem forsigtigt hele vejen rundt i kanterne. Dyp de fyldte marcipankugler i mørk chokolade og lad dem tørre. Pynt med striber af hvid chokolade.
God fornøjelse og god påske!
OBS: opskriften giver en del karamel. Den overskydende karamel kan blandt andet bruges som lækker topping på pandekager eller smøres på brød.