Lav lækre påskeæg - der ligner æg!

Skal du have gæster til påske? Og vil du have et alternativ til marcipanæg? Så kan du imponere med disse søde chokoladeæg, som ligner rigtige æg - og tilmed er nemme at lave.

Æggene laves af en smør- og sukkermasse, hvor 1/3 farves gul, rulles til kugler og overtrækkes med chokolade. God påske.

Sådan gør du

Det skal du bruge:

(til ca. 20 kugler)

85 g sirup

30 g smør

190 g flormelis

1 tsk vanillesukker

Gul frugtfarve

150 g hvid chokolade

Fremgangsmåde

Pisk smør, sirup og vanillesukker sammen. Tilføj flormelis og pisk til du har en cremet, sammenhængende masse.

Tag 1/3 af massen fra i en anden skål og tilsæt en smule gul farve og rør godt sammen.

Både den hvide og gule masse stilles i fryseren i 10 minutter.

Rul små kugler af den gule masse. Hvis massen er for blød, så stil den tilbage på køl. Jo koldere, desto lettere er kuglerne at rulle.

Stil kuglerne på køl i 10 minutter.

Tag en lille klump hvid masse og pak hver af de gule kugler ind.

Sæt kuglerne på køl.

Smelt hvid chokolade og dyp kuglerne en ad gangen. Chokoladen tørrer hurtigt pga kuglen fra kuglerne.

 

OBS: De små æg er meget søde. Hvis du vil bryde den sukrede smag, kan du vælge mørk chokolade i stedet for hvid. Du kan også eksperimentere med at hælde små dråber alkoholessens eller lime i massen. Bare pas på, at massen ikke bliver for våd.

God fornøjelse og god påske!