Indeholder kartoffelskræller ikke giftstoffer?

Hvorfor må man egentlig servere kartofler med skræl, jeg har altid hørt, at kartoffelskræller er giftige?
?

For år tilbage fik man altid at vide, at skrællen på kartofler indeholder et giftstof, som er skadeligt at spise. Det undrer mig, hver gang jeg bliver budt på kartofler med skræl, som mange spiser med velbehag.

Er skrællen ikke giftig, som eksperterne hævdede for mange år siden?

Annisette Christensen, Løkken

Svar fra Leif Skibsted

Hvis kartofler er blevet grønne af sollys på marken eller af belysning i butik eller husholdning, er der dannet et giftstof i kartoflen. Man bør aldrig spise grønne kartofler, heller ikke skrællet og kogt.



Kartoffelskræl af ubelyste kartofler er ikke giftigt, kartoffelskræl fra industriel forarbejdning af kartofler betragtes nu som en rig kilde for naturlige antioxidanter til beskyttelse af fødevarer.

Leif Skibsted er professor i fødevarekemi ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet.

Læs mere om