Redaktionen anbefaler






Hvilket fersk kød indeholder mest omega 3? Jeg har læst, at dyr, der lever på græs og er fritgående, har mere omega 3 i fedt og kød, hvor dyr opvokset på f.eks. korn har mere omega 6.
Hanne Aaby, Odense
Omega 3-fedtsyrer får vi især fra planter og fisk. Fedtsyresammensætningen i kød og fedt fra ikke-drøvtyggere som fjerkræ og svin er dog meget påvirket af foderets fedtstof.
Ved »frilandsfodring«, som af tidligere tiders oldensvin, bliver kødets fedt mere umættet og indeholder også mere omega 3-fedt. Ved at tilsætte svinefoder 6 % rapsolie bliver omega 3-indholdet i kød og svinefedt mere end fordoblet.
Fisk og fiskeolie er dog stadig den bedste omega 3-kilde, især fordi vi her også får de ernæringsmæssigt værdifulde langkædede omega 3-fedtsyrer.
Leif Skibsted er professor i fødevarekemi ved Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10