Guide: Hvilken kniv skal du vælge?

Kniven er det bedste og vigtigste redskab i dit køkken. Men hvilken kniv er bedst til hvad? Få det fulde overblik - og gode tips - i denne knivguide.

Sådan passer du på dine knive

Rengøring: Opvaskemaskiner tager livet af dine køkkenknive. Jern er den vigtigste bestanddel i stålet, og jern nedbrydes, når det bliver udsat for vand, varme, salt og kemiske stoffer. Vask derfor køkkenknive i hånden.

Opbevaring: Køkkenknive har bedst af at blive opbevaret på en magnetskinne eller i en knivblok. Sørg for ikke at skrabe skæret mod magnetskinnen, når du tager kniven af, for så bliver kniven sløv. Køkkenknive bør ikke opbevares i skuffer, medmindre skæret er beskyttet af et overtræk.

Slibning: Det er en god idé at få slebet sine køkkenknive en til to gange årligt, så bliver knivene som nye. Brødknive kan også slibes hos en professionel knivsliber. Tænderne slibes helt ned, og de nye tænder slibes i skæret en for en. Rigtig gamle knive er tit lavet af andre typer stål, end der bliver brugt i dag, og er smedet på andre måder. Derfor kan gamle knive ofte slibes op til at blive meget skarpe.

Kilde: Benjamin Jensen, knivsliber hos H. W. Larsen

Se, hvad vi ellers skriver om: #køkkengrej, #køkkentips og #knive