Gode råd til vinduespudsning

Det er en kunst at pudse vinduer, så de bliver helt rene og uden striber. Vi har samlet professionelle vinduespudseres bedste tips og tricks, der kan gøre vinduespudsningen meget nemmere for dig.

Det er ikke altid så smart at pudse vinduer om sommeren, hvor den skarpe sol kan få vandet på vinduerne til at fordampe hurtigt. 

1. Køb ordentligt udstyr

En god skraber, indvasker og viskestykker er det vigtigste. Vinduespudser Mickey Skaaning guider dig her til det rigtige køb:

2. Lav din egen blanding

Til vinduesvask anbefaler Mickey Skaaning en god opblanding bestående af koldt vand, opvaskemiddel og en lille smule salmiakspiritus, der er med til at opløse fedt og andet snavs på dine ruder.

• 5 liter koldt vand

• 1 spsk. opvaskemiddel

• ½ hætte salmiakspiritus

Bruger du almindelig vand fra vandhanen, indeholder det meget kalk og andet, som kan sætte sig som striber eller pletter på dit vindue efter vask. Brug i stedet regnvand eller kondensvand fra tørretumbleren, hvis du har mulighed for det:

 

3. Puds vinduer som en professionel vinduespudser

Se her, hvordan du vasker, skraber og aftørrer vinduer, så de bliver helt rene og uden striber:

4. Overvej vejret

Du kan principielt vaske vinduer i al slags vejr. Men du skal være hurtig med svaberen i stærkt solskin om sommeren, hvor vandet hurtigt fordamper, og i frostvejr, hvor det hurtigt fryser. Vinduespudser Mickey Skaaning giver dig her et godt råd til vinduespudsning om sommeren:

Læs flere gode råd til vinduespudsningen hos Bolius