Få den smertestillende pille til at virke hurtigere: Læg dig ned på højre side – IKKE på venstre.

Den smertestillende pille virker dobbelt så hurtigt, hvis du lægger dig ned på højre side, end hvis du står op. Ligger du til gengæld på venstre side, kan der gå op til 10 gange så lang tid før pillen er opløst, viser et amerikansk studie.

Din kropspositur afgør, hvor hurtigt pillen virker 

Hvor lang tid går der, fra du har taget en smertestillende pille til du mærker dens lindrende effekt? Det kommer i høj grad an på, om du står op eller ligger ned – og ikke mindst, hvordan du ligger, viser et amerikansk studie, hvor forskerne har benyttet en avanceret mavesimulator til forsøgene.

Det bedste er at ligge på højre side

Hvis du vil have den hurtigste virkning, er det bedste du kan gøre ifølge forskerne at lægge dig ned på højre side. Af de fire testede kropspositurer, er det den mest optimale til at hjælpe pillen på vej mod den dybeste del af maven og dermed blive opløst mest effektivt. Tager det f.eks. 10 minutter for en smertestillende pille at blive opløst liggende på højre side, vil det tage omkring 23 minutter, hvis du står op, viser studiet. Ligger du fladt på ryggen, er tiden omtrent den samme, som hvis du står op.   

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Venstre side er op til halvanden time langsommere

Det er til gengæld en rigtig dårlig idé at lægge sig på venstre side, konstaterer forskerne. Faktisk kan der gå op til 10 gange så lang tid – eller mere end halvanden time mere – i forhold, til hvis du ligger på højre side, viser studiet, som er udført på Johns Hopkins University i USA.

Kilde: futurity.org og Johns Hopkins University

Læs mere om