En tærte er den perfekte partner til næsten al mad. Du kan vælge at bage en stor tærte eller mange små, så man får hver sin lille tærte. Opskriften er fra kogebogen Side dishes– det perfekte tilbehør til din hovedret af Camilla Lawes
4 Personer
50 Minutes
Det skal du bruge:
1
rulle butterdej
3
rødløg , store
1 spsk.
sukker
1 tsk.
salt
2 spsk.
olivenolie
4
figner , friske
1 spsk.
olivenolie
4
stilke frisk rosmarin
ANNONCE
Sådan gør du
1
Rul dejen ud på en bageplade med bagepapir, og fold kanterne, så du har en flot rund bund af butterdej. Eller del dejen i 8 firkanter, og form dem til 8 cirkler
2
Pil og skær rødløg i tynde skiver, og fordel dem på butterdejen. Drys med sukker, krydr med salt, og dryp olivenolie over
3
Bag tærten i en 180 grader C varm ovn ved varmluft i 20 minutter
4
Skyl og skær figner i tynde både. Fordel figenbådene over løgskiverne, og bag yderligere i 15 minutter. Bunden skal være let gylden og sprød
5
Tag tærten ud, og dryp den med olie. Drys med hele rosmarinblade, og server med det samme
Tip!
Perfekt til: ostebord, tørret skinke og grillet kylling.