Stuvede brændenælder
Brændenælder er rige på vitaminer og mineraler og koster dig ikke andet end en tur i haven med hansker på. Smagen minder lidt om spinat.

- 1 Person
Ingredienser
2 dl. | fløde |
- | Salt, peber og muskatnød |
- | Løg og hvidløg efter smag |
2 håndfulde | blancherede brændenælder |
1 knsp. | sukker |
2 dl. | vand |
Sådan gør du
- 1.Blanchering: Kom 2 dl vand i kog med 2 spsk. salt og smid de vaskede brændenælder ned i 30 sekunder – læg dem herefter direkte over i et koldt vandbad. Når bladene er afkølede, presser du vandet ud af nælderne og hakker dem groft.
- 2.Smelt en klat smør på panden og tilsæt hakket hvidløg eller løg efter smag.
- 3.Når de er gyldne, tilsætter du de hakkede brændenælder. Lad det stege i et par minutter.
- 4.Krydr med salt, peber og muskatnød. Hæld herefter 2 dl fløde i.
- 5.Lad det koge ind i 10-15 minutter, til det har en fast konsistens.
- 6.Kom en knivspids sukker i.