Stuvede brændenælder

Brændenælder er rige på vitaminer og mineraler og koster dig ikke andet end en tur i haven med hansker på. Smagen minder lidt om spinat. 
Stuvede brændenælder
  • 1 Person

Ingredienser

2 dl. fløde
- Salt, peber og muskatnød
- Løg og hvidløg efter smag
2 håndfulde blancherede brændenælder
1 knsp. sukker
2 dl. vand

Sådan gør du

  1. 1.Blanchering: Kom 2 dl vand i kog med 2 spsk. salt og smid de vaskede brænde­nælder ned i 30 sekunder – læg dem herefter direkte over i et koldt vandbad. Når bladene er afkølede, presser du vandet ud af nælderne og hakker dem groft.
  2. 2.Smelt en klat smør på panden og tilsæt hakket hvidløg eller løg efter smag.
  3. 3.Når de er gyldne, tilsætter du de hakkede brændenælder. Lad det stege i et par minutter.
  4. 4.Krydr med salt, peber og muskatnød. Hæld herefter 2 dl fløde i.
  5. 5.Lad det koge ind i 10-15 minutter, til det har en fast konsistens.
  6. 6.Kom en knivspids sukker i.
Se, hvad vi ellers skriver om: #snacks og tilbehør, #få ingredienser og #vegetar