Stuvede brændenælder
- 1 Person
Ingredienser
2 dl. | fløde |
- | Salt, peber og muskatnød |
- | Løg og hvidløg efter smag |
2 håndfulde | blancherede brændenælder |
1 knsp. | sukker |
2 dl. | vand |
Sådan gør du
-
1Blanchering: Kom 2 dl vand i kog med 2 spsk. salt og smid de vaskede brændenælder ned i 30 sekunder – læg dem herefter direkte over i et koldt vandbad. Når bladene er afkølede, presser du vandet ud af nælderne og hakker dem groft.
-
2Smelt en klat smør på panden og tilsæt hakket hvidløg eller løg efter smag.
-
3Når de er gyldne, tilsætter du de hakkede brændenælder. Lad det stege i et par minutter.
-
4Krydr med salt, peber og muskatnød. Hæld herefter 2 dl fløde i.
-
5Lad det koge ind i 10-15 minutter, til det har en fast konsistens.
-
6Kom en knivspids sukker i.