Brændenælder er rige på vitaminer og mineraler og koster dig ikke andet end en tur i haven med hansker på. Smagen minder lidt om spinat.
1 Person
Ingredienser
2 dl
fløde
-
Salt, peber og muskatnød
-
Løg og hvidløg efter smag
2 håndfulde
blancherede brændenælder
1 knsp.
sukker
2 dl
vand
ANNONCE
Sådan gør du
1
Blanchering: Kom 2 dl vand i kog med 2 spsk. salt og smid de vaskede brændenælder ned i 30 sekunder – læg dem herefter direkte over i et koldt vandbad. Når bladene er afkølede, presser du vandet ud af nælderne og hakker dem groft.
2
Smelt en klat smør på panden og tilsæt hakket hvidløg eller løg efter smag.
3
Når de er gyldne, tilsætter du de hakkede brændenælder. Lad det stege i et par minutter.
4
Krydr med salt, peber og muskatnød. Hæld herefter 2 dl fløde i.
5
Lad det koge ind i 10-15 minutter, til det har en fast konsistens.