Stegte ris med æg og rejer
- 1 Person
Ingredienser
2 spsk. | Olie eller smør til stegning |
1.5 dl. | kogte ris |
- | salt |
- | peber |
1 stk. | gulerod |
1 dl. | ærter fra frost |
2 stk. | æg |
125 g | rejer fra lage |
1 stk. | fiskesauce |
1 tsk. | sojasauce |
- | chiliflager Evt. |
- | frisk koriander Evt. |
- | peanuts Evt. |
- | lime Evt. |
Sådan gør du
-
1Varm olie eller smør godt op i en pande eller wok og steg de kolde, kogte ris i nogle minutter under omrøring. Krydr med salt og peber.
-
2Riv guleroden, tilsæt sammen med ærter, og steg videre et par minutter.
-
3Slå æggene ud på panden, og vend dem rundt i massen som en slags røræg, og steg videre, indtil æggene har sat sig.
-
4Tilsæt rejer, og smag til med fiskesauce, sojasauce og evt. chiliflager.
-
5Kan toppes med frisk koriander, hakkede peanuts og lime.