Stegte ris med æg og rejer
FROKOST

Stegte ris med æg og rejer

Har du kogte ris til overs, er de perfekte til denne ret. Top de stegte ris med frisk koriander, hakkede peanuts og lime. Opskrift og foto stammer fra bogen "Solo" af Ditte Ingemann.
  • 1 Person

Ingredienser

2 spsk. Olie eller smør til stegning
1.5 dl. kogte ris
- salt
- peber

1 stk. gulerod
1 dl. ærter fra frost
2 stk. æg
125 g rejer fra lage
1 stk. fiskesauce
1 tsk. sojasauce
- chiliflager Evt.
- frisk koriander Evt.
- peanuts Evt.
- lime Evt.

Sådan gør du

  1. 1
    Varm olie eller smør godt op i en pande eller wok og steg de kolde, kogte ris i nogle minutter under omrøring. Krydr med salt og peber.
  2. 2
    Riv guleroden, tilsæt sammen med ærter, og steg videre et par minutter.
  3. 3
    Slå æggene ud på panden, og vend dem rundt i massen som en slags røræg, og steg videre, indtil æggene har sat sig.
  4. 4
    Tilsæt rejer, og smag til med fiskesauce, sojasauce og evt. chiliflager.
  5. 5
    Kan toppes med frisk koriander, hakkede peanuts og lime.