Sprød salat med tahindressing
Salat skåret i små terninger er en israelsk specialitet. Alle smage bliver blandet i munden i hver mundfuld. Bladselleri i behersket mængde og helt fintsnittet er et must.

- 4 Personer
Ingredienser
600 g | grøntsager, vælg blandt grønkål, peberfrugt, bladselleri, blomkål og gulerødder |
35 g | rødløg |
35 g | grønne oliven uden sten |
Tahindressing
3 spsk. | Tahin |
1 fed | presset hvidløg. |
2.5 spsk. | friskpresset citronsaft |
3 spsk. | vand |
1 knsp. | cayennepeber |
- | salt |
Sådan gør du
- 1.Pisk tahin med de øvrige ingredienser til dressingen i en skål, tilsæt lidt vand ad gangen. Skålen skal ikke være for lille, og du skal bruge et piskeris og lægge lidt energi i. Konsistensen er lidt klumpet i starten, men skal til slut være ensartet som tynd cremefraiche.
- 2.Smag til med citronsaft, salt og cayennepeber.
- 3.Skær de istandgjorte grøntsager i så små terninger, du kan. Skær løget i meget små terninger. Skær oliven i mindre stykker.
- 4.Ved serveringen: Bland de fintskårne grøntsager, oliven og dressing og smag salaten til.