Spinatsalat med gedeost, lun pære, valnødder og fennikel
- 4 Personer
- 25 Minutes
Ingredienser
2 | pærer hårde, ikke for modne |
2 spsk. | smør |
100 g | babyspinat |
100 g | ruccola |
1 | fennikel |
150 g | blød gedeost evt. fra Tebstrup Mejeri |
1 håndfuld | ristede valnødder |
Vinaigrette
1 dl. | olivenolie |
3 spsk. | æblecidereddike |
1 spsk. | honning eller agavesirup el. dadelsirup |
0.5 tsk. | flagesalt |
Sådan gør du
-
1Skær pærerne over på langs i 8 lige store dele. Smelt smørret på en pande og læg pæreskiverne på. Lad dem stege ved medium varme et par minutter, og vend dem rundt, når de er let gyldne. Steg videre på modsatte side.
-
2Skyl spinat og rucola. Fjern det yderste af fenniklen og skær den igennem på langs. Skær hver halvdel i meget tynde skiver, brug evt. et mandolinjern. Vend fennikel med spinat og rucola og anret det på et fad. Fordel herpå den bløde gedeost, dernæst de lune pæreskiver og til sidst valnødderne.
-
3Rør eddike med honning og flagesalt og tilsæt olien lidt ad gangen, mens du pisker for at få dressingen til at tykne. Dryp vinaigretten over salaten og server med det samme.