Spinatsalat med gedeost, lun pære, valnødder og fennikel
- 4 Personer
- 25 Minutes
Ingredienser
2 | pærer hårde, ikke for modne |
2 spsk. | smør |
100 g | babyspinat |
100 g | ruccola |
1 | fennikel |
150 g | blød gedeost evt. fra Tebstrup Mejeri |
1 håndfuld | ristede valnødder |
Vinaigrette
3 spsk. | æblecidereddike |
1 spsk. | honning eller agavesirup el. dadelsirup |
0.5 tsk. | flagesalt |
1 dl. | olivenolie |
Sådan gør du
-
1Skær pærerne over på langs i 8 lige store dele. Smelt smørret på en pande, og læg pæreskiverne på. Lad dem stege ved middel varme et par minutter, og vend dem rundt, når de er let gyldne. Steg dem derefter let gyldne på den anden side.
-
2Skyl spinat og rucola, og lad begge dele dryppe af.
-
3Fjern det yderste af fenniklen og skær den igennem på langs. Skær hver halvdel i meget tynde skiver, brug evt. et mandolinjern.
-
4Vend fennikel med spinat og rucola, og anret det på et fad. Fordel den bløde gedeost, de lune pæreskiver og til sidst de ristede valnødder på salaten.
-
5Rør eddike, honning og flagesalt sammen, og tilsæt olien lidt ad gangen, mens du pisker for at få dressingen til at tykne.
-
6Dryp vinaigretten over salaten, og server med det samme.