Spinatrisotto med  citron og sprød skinke
AFTENSMAD

Spinatrisotto med citron og sprød skinke

Risotto er mange ting. Her kommer spinat, skinke og citron i spil og giver den klassiske ret karakter. 
  • 4 Personer

Ingredienser

8 skiver lufttørret skinke
9 dl. grøntsags- eller hønsefond
100 g frisk spinat
1 bundt bredbladet persille
2 spsk. olivenolie
25 g smør + 2 spsk.
2 små porrer Eller 1 stor
1 fed hvidløg
2 dl. risottoris (arborio)
1 dl. Tør hvidvin
40 g friskrevet parmesanost
- citronskal fra en hel citron
- Citronsaft fra 1 citron
0.5 dl. piskefløde
1 spsk. frisk timian, finthakket

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 200 grader. Fordel skinkestykkerne på en bradepande med bagepapir og steg dem sprøde i ovnen, det tager ca. 5 minutter. Lad skinken køle af på bradepanden. Skinken skal være sprød, så mærk, om stykkerne evt. skal have et par minutter mere.
  2. 2
    Bring fonden til at simre, tilsæt spinat og persille og lad det simre med et minut, til det er blødt og faldet sammen. Tag derpå spinat og persille op med hulske eller tang og blend det i et par minutter med olivenolien, til massen er ensartet og cremet. Det kan være, der skal tilsættes en smule af fonden for at få blenderen til at tage ordentligt fat. Sæt derefter til side.
  3. 3
    Rens porrerne og skær det grønne fra. Snit den hvide del i tynde skiver. Hak hvidløget fint. Smelt de 25 g smør i en sauterpande eller gryde og tilsæt porrer og hvidløg. Svits ved svag til medium varme, til begge dele er bløde.
  4. 4
    Tilsæt risene og vend dem rundt. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind til en tredjedel. Tilsæt fonden lidt ad gangen under omrøring. Risene må ikke blive for bløde, de skal have et let bid. Når risene er møre, men al dente, tages gryden af varmen. Tilsæt det sidste smør sammen med parmesan, citronsaft og -skal, spinatpureen, fløde og timian. Smag til med salt og friskkværnet peber.