Spinatrisotto med citron og sprød skinke
- 4 Personer
Ingredienser
8 skiver | lufttørret skinke |
9 dl. | grøntsags- eller hønsefond |
100 g | frisk spinat |
1 bundt | bredbladet persille |
2 spsk. | olivenolie |
25 g | smør + 2 spsk. |
2 | små porrer Eller 1 stor |
1 fed | hvidløg |
2 dl. | risottoris (arborio) |
1 dl. | Tør hvidvin |
40 g | friskrevet parmesanost |
- | citronskal fra en hel citron |
- | Citronsaft fra 1 citron |
0.5 dl. | piskefløde |
1 spsk. | frisk timian, finthakket |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 200 grader. Fordel skinkestykkerne på en bradepande med bagepapir og steg dem sprøde i ovnen, det tager ca. 5 minutter. Lad skinken køle af på bradepanden. Skinken skal være sprød, så mærk, om stykkerne evt. skal have et par minutter mere.
-
2Bring fonden til at simre, tilsæt spinat og persille og lad det simre med et minut, til det er blødt og faldet sammen. Tag derpå spinat og persille op med hulske eller tang og blend det i et par minutter med olivenolien, til massen er ensartet og cremet. Det kan være, der skal tilsættes en smule af fonden for at få blenderen til at tage ordentligt fat. Sæt derefter til side.
-
3Rens porrerne og skær det grønne fra. Snit den hvide del i tynde skiver. Hak hvidløget fint. Smelt de 25 g smør i en sauterpande eller gryde og tilsæt porrer og hvidløg. Svits ved svag til medium varme, til begge dele er bløde.
-
4Tilsæt risene og vend dem rundt. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind til en tredjedel. Tilsæt fonden lidt ad gangen under omrøring. Risene må ikke blive for bløde, de skal have et let bid. Når risene er møre, men al dente, tages gryden af varmen. Tilsæt det sidste smør sammen med parmesan, citronsaft og -skal, spinatpureen, fløde og timian. Smag til med salt og friskkværnet peber.