Sojamarineret laks med glasnudelsalat
AFTENSMAD

Sojamarineret laks med glasnudelsalat

Frisk forret med et strejf af Asien. Glasnudlerne er mere netutrale og lette i smagen sammenlignet med de almindelige hvedenudler, og gør sig godt til den krydrede laks. Spis med pinde, så når du at nyde.
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk. laks (150 g)
4 spsk. soja
1 pakke glasnudler  (ca. 125 g)
- salt
2 spsk. fiskesauce-
1 stk. lime (saft)
1 stk. icebergsalat (snittet)
1 spsk. sød chilisauce
1 stk. agurk i tern
1 stk. rødløg, skåret i tynde skiver
2 stk. gulerødder i tynde skiver eller små tern
10 stk. cherrytomater, halverede

Sådan gør du

  1. 1
    Kom laksen i en frysepose og hæld soja ved. Klem al luften ud af posen, bind knude på og kom laksen i køleskabet i mindst 2 timer.
  2. 2
    Tænd ovnen på 150 grader. Tag laksen ud af posen, kom den i et ovnfast fad og bag den i ovnen i 8-10 minutter.
  3. 3
    Kog vand med lidt salt op i en gryde, sluk og lad glasnudlerne trække i vandet ca. 5 minutter, smag på dem for at mærke, hvornår de har trukket længe nok.
  4. 4
    Tag nudlerne op og skyl dem i koldt vand. Si vandet fra. Lav en marinade af fiskesauce, limesaft og sød chilisauce og vend nudlerne i marinaden.
  5. 5
    Bland nudlerne med iceberg, agurk, rødløg, gulerødder og cherrytomater og server med laksen.