Sojamarineret laks med glasnudelsalat
- 4 Personer
Ingredienser
4 stk | laks (150 g) |
4 spsk. | soja |
1 pakke | glasnudler (ca. 125 g) |
- | salt |
2 spsk. | fiskesauce- |
1 stk. | lime (saft) |
1 stk. | icebergsalat (snittet) |
1 spsk. | sød chilisauce |
1 stk. | agurk i tern |
1 stk. | rødløg, skåret i tynde skiver |
2 stk | gulerødder i tynde skiver eller små tern |
10 stk | cherrytomater, halverede |
Sådan gør du
-
1Kom laksen i en frysepose og hæld soja ved. Klem al luften ud af posen, bind knude på og kom laksen i køleskabet i mindst 2 timer.
-
2Tænd ovnen på 150 grader. Tag laksen ud af posen, kom den i et ovnfast fad og bag den i ovnen i 8-10 minutter.
-
3Kog vand med lidt salt op i en gryde, sluk og lad glasnudlerne trække i vandet ca. 5 minutter, smag på dem for at mærke, hvornår de har trukket længe nok.
-
4Tag nudlerne op og skyl dem i koldt vand. Si vandet fra. Lav en marinade af fiskesauce, limesaft og sød chilisauce og vend nudlerne i marinaden.
-
5Bland nudlerne med iceberg, agurk, rødløg, gulerødder og cherrytomater og server med laksen.