Skidne æg
FROKOST

Skidne æg

Skidne æg er en ret skabt til påsken. Skidne æg skal spises påskelørdag. Påskelørdag følger efter to helligdage, nemlig Skærtorsdag og Langfredag. Derfor hedder retten skidne æg.
  • 4 Personer

Ingredienser

8 stk. æg
50 g smør
3 spsk. . hvedemel
- Ca. 5 dl sødmælk
2 spsk. grov sennep
- salt og peber
- Evt. lidt snaps
2 spsk. friskklippet purløg og karse
- rugbrød

Sådan gør du

  1. 1
    Smelt smørret i en gryde, uden at det brunes.
  2. 2
    Tag gryden fra varmen og kom melet heri.
  3. 3
    Rør godt rundt, så melet blander sig helt med smørret.
  4. 4
    Sæt gryden tilbage på varmen, og hæld 2 dl mælk heri.
  5. 5
    Rør godt rundt, så der ikke dannes klumper.
  6. 6
    Hæld resten af mælken i under omrøring.
  7. 7
    Lad saucen simre i 5-6 minutter under omrøring.
  8. 8
    Smag saucen til med sennep, salt og peber og lidt snaps.
  9. 9
    Drys friskklippet purløg og karse udover og server med ristet rugbrød