Saftig sandkage
- 6 Personer
- 60 Minutes
Ingredienser
250 g | smør |
250 g | sukker |
4 stk. | æg |
250 g | mel Hvedemel. |
1 tsk. | bagepulver |
1 stk. | Øko-citron Skallen af den økologiske citron |
Sådan gør du
-
1Tag smørret ud af køleskabet. Det skal være blødt når du senere pisker det sammen med sukker.
-
2Find en 1,5-liters form. Formen smøres og drysses med et tyndt lag mel.
-
3Kom 250 g smør og 250 g sukker i en skål og pisk det med en elpisker, til det bliver hvidt. Brug gerne 5 minutter på at piske.
-
4Rør 4 æg i, et ad gangen, under konstant omrøring. Bliv ikke bekymret, hvis du synes, at dejen ikke vil samle sig helt. Den samler sig når melet bliver tilsat.
-
5Tag en ny skål og en dejskraber og bland 250 g mel og 1 tsk. bagepulver heri. Vend det nu forsigtigt i dejen.
-
6Riv skallen fra en økologisk citron ned i dejen og vend den i.
-
7Fyld formen to tredjedele op.
-
8Sæt den i en kold ovn og tænd på 175 grader (almindelig ovn). Bag 1 time.
-
9Prøv med en tændstik; dejen må ikke hænge ved.
-
10Stil formen med den bagte kage på en rist et kvarter, så kan du skære af kagen.
Tip!
Hvis du, som mange andre, elsker chokolade, kan du prøve at tilsætte grofthakkede stykker chokolade, der vil smelte når sandkagen bages og give en fantastisk smag til kagen og et flot visuelt udtryk. Du kan også tilsætte kakao og så har du næsten en marmorkage. Velbekomme.