Rosévinsmarinerede figner  og hjemmelavet pistacieis
FROKOST

Rosévinsmarinerede figner og hjemmelavet pistacieis

Sød og lækker figensauce til isen eller de gode, modne oste
  • 4 Personer

Ingredienser

8 stk. figner
5 dl. rosévin
200 g sukker
0.5 stang vaniljestang
2 tsk. hele kardemommekapsler

Is

0.25 l. sødmælk
50 g usaltet pistaccienød
140 g sukker
6 stk. æggeblommer
0.5 l. piskefløde

Sådan gør du

  1. 1
    Kom rosévin, sukker, flækket vaniljestang og kardemommekapsler i en gryde, og kog op. Lad det simre i et par minutter.  
  2. 2
    Skær figner over, og kom dem i et glas. Hæld den hede marinade henover, og sæt låg på. Afkøl den, og stil den i køleskabet til dagen efter.   
  3. 3
    Kom mælk i en gryde. Hak pistacienødder fint, og vend dem i. Varm mælken op til tæt på kogepunktet, men tag den fra komfuret, før den koger. Læg låg på, og lad mælken afkøle helt.   
  4. 4
    Kom sukker og æggeblommer i en skål, og pisk æggeblommerne lyse og luftige.  
  5. 5
    Hæld mælk med nødder heri. Pisk fløden til let skum og vend i.  
  6. 6
    Kom cremen i en ismaskine og rør til is. Server figner med lidt lage sammen med is.