Rosévinsmarinerede figner og hjemmelavet pistacieis
- 4 Personer
Ingredienser
8 stk. | figner |
5 dl. | rosévin |
200 g | sukker |
0.5 stang | vaniljestang |
2 tsk. | hele kardemommekapsler |
Is
0.25 l. | sødmælk |
50 g | usaltet pistaccienød |
140 g | sukker |
6 stk. | æggeblommer |
0.5 l. | piskefløde |
Sådan gør du
-
1Kom rosévin, sukker, flækket vaniljestang og kardemommekapsler i en gryde, og kog op. Lad det simre i et par minutter.
-
2Skær figner over, og kom dem i et glas. Hæld den hede marinade henover, og sæt låg på. Afkøl den, og stil den i køleskabet til dagen efter.
-
3Kom mælk i en gryde. Hak pistacienødder fint, og vend dem i. Varm mælken op til tæt på kogepunktet, men tag den fra komfuret, før den koger. Læg låg på, og lad mælken afkøle helt.
-
4Kom sukker og æggeblommer i en skål, og pisk æggeblommerne lyse og luftige.
-
5Hæld mælk med nødder heri. Pisk fløden til let skum og vend i.
-
6Kom cremen i en ismaskine og rør til is. Server figner med lidt lage sammen med is.