Rosévinsmarinerede figner og hjemmelavet pistacieis
Sød og lækker figensauce til isen eller de gode, modne oste
4 Personer
Ingredienser
8 stk.
figner
5 dl
rosévin
200 g
sukker
0.5 stang
vaniljestang
2 tsk.
kardemommekapsel
Is
0.25 l
sødmælk
50 g
usaltet pistaccienød
140 g
sukker
6 stk.
æggeblommer
0.5 l
piskefløde
ANNONCE
Sådan gør du
1
Kom rosévin, sukker, flækket vaniljestang og kardemommekapsler i en gryde, og kog op. Lad det simre i et par minutter.
2
Skær figner over, og kom dem i et glas. Hæld den hede marinade henover, og sæt låg på. Afkøl den, og stil den i køleskabet til dagen efter.
3
Kom mælk i en gryde. Hak pistacienødder fint, og vend dem i. Varm mælken op til tæt på kogepunktet, men tag den fra komfuret, før den koger. Læg låg på, og lad mælken afkøle helt.
4
Kom sukker og æggeblommer i en skål, og pisk æggeblommerne lyse og luftige.
5
Hæld mælk med nødder heri. Pisk fløden til let skum og vend i.
6
Kom cremen i en ismaskine og rør til is. Server figner med lidt lage sammen med is.