Rosa grapekage
Grapekagen er smuk at se på med de syrlige skiver i den søde glasur på toppen.

- 8 Personer
Bund
200 g | smør |
400 g | digestive kiks Brug fuldkorns digestive |
Creme
6 stk | æggeblommer |
2 dåser | kondenseret mælk Dåser af 400 ml |
1 tsk. | økologisk citronskal |
0.5 dl. | grapesaft |
2 tsk. | vaniljesukker |
Glasur
3 dl. | flormelis |
0.25 stk. | grapesaft |
Pynt
1 stk. | grape |
Sådan gør du
- 1.Sæt ovnen på 180 grader.
- 2.Bruge en stor rugbrødsform eller en spring- form på 24 cm.
- 3.Smelt smørret. Knus kiksene til mel, og bland det hele godt sammen i gryden. Pres dejen ud i formen og op ad kanterne, ca. 4 cm.
- 4.Bag bunden i 10 minutter. Tag den ud.
- 5.Pisk æggeblommer sammen med kondenseret mælk, citronskal, grapesaft og vaniljesukker. Hæld fyldet i formen, og spred det jævnt ud.
- 6.Bag kagen i ca. 30 minutter. Tag den ud, og afkøl helt.
- 7.Kom flormelis i en skål, og hæld grapesaft i lidt ad gangen, indtil du har en tyk glasur.
- 8.Fordel den over kagen, og lad den stivne. Lad gerne kagen samle sig til dagen efter.
- 9.Dekorer kagen med tynde skiver grape ved servering.