Rosa grapekage
BAGVæRK

Rosa grapekage

Grapekagen er smuk at se på med de syrlige skiver i den søde glasur på toppen.
  • 8 Personer

Bund

200 g smør
400 g digestive kiks Brug fuldkorns digestive

Creme

6 stk. æggeblommer
2 dåser kondenseret mælk Dåser af 400 ml
1 tsk. økologisk citronskal
0.5 dl. grapesaft
2 tsk. vaniljesukker

Glasur

3 dl. flormelis
0.25 stk. grapesaft

Pynt

1 stk. grape

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 180 grader.
  2. 2
    Bruge en stor rugbrødsform eller en spring- form på 24 cm.
  3. 3
    Smelt smørret. Knus kiksene til mel, og bland det hele godt sammen i gryden. Pres dejen ud i formen og op ad kanterne, ca. 4 cm.
  4. 4
    Bag bunden i 10 minutter. Tag den ud.
  5. 5
    Pisk æggeblommer sammen med kondenseret mælk, citronskal, grapesaft og vaniljesukker. Hæld fyldet i formen, og spred det jævnt ud.
  6. 6
    Bag kagen i ca. 30 minutter. Tag den ud, og afkøl helt.
  7. 7
    Kom flormelis i en skål, og hæld grapesaft i lidt ad gangen, indtil du har en tyk glasur.
  8. 8
    Fordel den over kagen, og lad den stivne. Lad gerne kagen samle sig til dagen efter.
  9. 9
    Dekorer kagen med tynde skiver grape ved servering.