Rosa grapekage

Grapekagen er smuk at se på med de syrlige skiver i den søde glasur på toppen.
Rosa grapekage
  • 8 Personer

Bund

200 g smør

400 g digestive kiks

Creme

6 stk æggeblommer
2 dåser kondenseret mælk
1 tsk. økologisk citronskal
1.5 dl. grapesaft
2 tsk. vaniljesukker

Glasur

3 dl. flormelis
0.25 stk. grapesaft

Pynt

1 stk. grape

Sådan gør du

  1. 1.Sæt ovnen på 180 grader.
  2. 2.Bruge en stor rugbrødsform eller en spring- form på 24 cm.
  3. 3.Smelt smørret. Knus kiksene til mel, og bland det hele godt sammen i gryden. Pres dejen ud i formen og op ad kanterne, ca. 4 cm.
  4. 4.Bag bunden i 10 minutter. Tag den ud.
  5. 5.Pisk æggeblommer sammen med kondenseret mælk, citronskal, grapesaft og vaniljesukker. Hæld fyldet i formen, og spred det jævnt ud.
  6. 6.Bag kagen i ca. 30 minutter. Tag den ud, og afkøl helt.
  7. 7.Kom flormelis i en skål, og hæld grapesaft i lidt ad gangen, indtil du har en tyk glasur.
  8. 8.Fordel den over kagen, og lad den stivne. Lad gerne kagen samle sig til dagen efter.
  9. 9.Dekorer kagen med tynde skiver grape ved servering.
Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen, #bagværk, #dessert, #kager til børn og #weekend og gæster