Pasta carbonara med svampe & timian
- 4 Personer
- 30 Minutes
Ingredienser
350 g | linguini eller spaghetti |
1 spsk. | smør |
2 stk | løg, finthakkede |
2 fed | hvidløg, finthakket |
- | bladene af 4-6 kviste frisk timian |
300 g | blandede svampe (f.eks. bøgehatte, kejserhatte eller champignon) |
4 stk | æggeblommer, evt. pasteuriserede |
3 spsk. | mascapone (italiensk friskost) eller cremefraiche 38% |
150 g | revet pecorino- eller parmesanost |
- | salt og peber |
Sådan gør du
-
1Bring en gryde vel saltet vand i kog, tilsæt pastaen og kog den efter anvisning på pakken.
-
2Smelt smørret i en sauterpande og steg 3-4 min. over middel varme, til løgene klare og let bløde. Tilsæt hvidløg, timian og svampene (store svampe skæres i mindre stykker) og lad det stege videre, til de er gyldne og møre.
-
3Rør æggeblommer sammen med mascarpone og pecorino- eller parmesanost. Hæld vandet fra pastaen (OBS! Gem ca. 1-2 dl pastavand). Tag panden med svampene af varmen og hæld pasta og æggemasse heri. Vend det hurtigt sammen og tilsæt gerne et skvæt pastavand for at gøre saucen lidt tyndere og lidt mere cremet.
-
4Smag til med salt og friskkværnet peber. Server straks – evt. drysset med ekstra ost og lidt timian.
Tip!
Vil du have mere svampesmag, så tilsæt 1 spsk. finthakkede tørrede svampe i pkt .2 eller lidt trøffelolie i pkt. 3.