Pakistansk karry med blomkål og ærter

Indiske og pakistanske grøntsagskarryretter kaldes ofte for ‘subzi’ (grøntsager). Denne ‘subzi’ med ‘bid’ i kan også laves fx med porrer og gulerødder. Opskriften er fra kogebogen "Karry" af Hanne Holm. Foto: Torsten Graae
Pakistansk karry med blomkål og ærter
  • 4 Personer
  • 45 Minutes

Ingredienser

1 stk. blomkål, lille
1 stk. stort rødløg
3 stk friske tomater
1 stk. stor håndfuld fine ærter
2 dl. vand
3 spsk. Olie, til stegning
1 spsk. hvidløg, finthakket
1 spsk. ingefær, finthakket
1 tsk. chilipulver (eller cayennepeber)
2 tsk. spidskommen, stødt
1 tsk. gurkemeje, stødt
3 tsk. groft havsalt

Tilbehør

- friske korianderblader
- tomat- eller abrikoschutney
- Kogte basmatiris
- evt. naanbrød

Sådan gør du

  1. 1.Opvarm olien i en tykbundet gryde og steg løgternene gyldne heri.
  2. 2.Tilsæt hvidløg og ingefær og lidt efter tomattern og resten af krydderierne.
  3. 3.Skru lidt ned for blusset, hæld 1 dl vand ved og lad blandingen koge et par minutter.
  4. 4.Kom blomkålsbuketterne og endnu ca. 1 dl vand i gryden, rør rundt og læg låg på. Lad retten småkoge i 8-10 minutter, eller til blomkålen er mør. Kom til sidst ærterne i retten og varm igennem. Smag til med chilipulver og salt.    
  5. 5.Drys med korianderblade og servér med chutney, ris og eventuelt lune naan-brød.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #vegetar