Nøddepaneret rødspætte med kartoffel og edamamesalat
AFTENSMAD

Nøddepaneret rødspætte med kartoffel og edamamesalat

Vi bruger cashewnødder, men du kan også bruge mandler. Når du panerer rødspætten i nødder, får fisken ekstra bid og smag end hvis du panerer med almindelig rasp.  
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk. flåede rødspætter
- salt og peber
2 dl. hvedemel
1 stk. æg store
125 g rå hakkede cashewnødder
- Olie og smør til stegning
800 g kogte kolde kartofler
300 g optøede kogte edamamebønner
2 spsk. vindruekerneolie
1 spsk. risvineddike
1 tsk. sukker
- En anelse revet hvidløg

Sådan gør du

  1. 1
    Krydr fisken med salt og peber.
  2. 2
    Kom mel på en tallerken. Pisk ægget sammen i en dyb tallerken.
  3. 3
    Vend fisken på begge sider i melet, og derpå i ægget.
  4. 4
    Kom nødder i resten af melet, og vend fisken heri.
  5. 5
    Steg fisken gylden i olie og smør på et par pander.
  6. 6
    Skær kartofler i mindre stykker, og vend dem i en skål med edamamebønner.
  7. 7
    Bland olie, eddike, sukker og hvidløg sammen i en kop, og vend det i skålen.
  8. 8
    Smag til med salt og peber.
  9. 9
    Server kartofler og bønner til fisken med 
et drys urter.