Nøddepaneret rødspætte med kartoffel og edamamesalat
Vi bruger cashewnødder, men du kan også bruge mandler. Når du panerer rødspætten i nødder, får fisken ekstra bid og smag end hvis du panerer med almindelig rasp.

- 4 Personer
Ingredienser
4 stk | flåede rødspætter |
- | salt og peber |
2 dl. | hvedemel |
1 stk. | stort æg |
125 g | rå hakkede cashewnødder |
- | Olie og smør til stegning |
800 g | kogte kolde kartofler |
300 g | optøede kogte edamamebønner |
2 spsk. | Vindruekerneolie |
1 spsk. | risvineddike |
1 tsk. | sukker |
- | En anelse revet hvidløg |
Sådan gør du
- 1.Krydr fisken med salt og peber.
- 2.Kom mel på en tallerken. Pisk ægget sammen i en dyb tallerken.
- 3.Vend fisken på begge sider i melet, og derpå i ægget.
- 4.Kom nødder i resten af melet, og vend fisken heri.
- 5.Steg fisken gylden i olie og smør på et par pander.
- 6.Skær kartofler i mindre stykker, og vend dem i en skål med edamamebønner.
- 7.Bland olie, eddike, sukker og hvidløg sammen i en kop, og vend det i skålen.
- 8.Smag til med salt og peber.
- 9.Server kartofler og bønner til fisken med et drys urter.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #rødder og knolde