Frisk og saftig anretning med appelsin og abrikoser og kamsteg som omdregningspunkt. Opskriften er sponsoreret af Bornholmergrisen og udviklet af Danish Crown.
4 Personer
Kamsteg:
1 stk.
krogmodnet kamsteg , Bornholmergrisen
2 tsk.
salt
Salat:
300 g
rødkål
1 stk.
fennikel
2 stk.
appelsiner
1 dl
tørrede abrikoser
20 g
purløg
2 spsk.
olivenolie
1 spsk.
rødvinseddike
1 stk.
appelsin til dressing
0.5 tsk.
friskkværnet sort peber
0.5 tsk.
salt
0.5 dl
ristet solsikkekerne
ANNONCE
Sådan gør du
1
Tag kødet ud af køleskabet cirka 50 minutter, før du skal tilberede det, så kamstegen er tempereret.
2
Tør kamstegen og sværene godt af, og gnid rigeligt med salt ned mellem sværene og ovenpå.
3
Forvarm ovnen til 210 grader. Læg kamstegen på en rist og steg i cirka 1-1,5 time, indtil kernetemperaturen er 65 grader. Lad kødet hvile i 20 minutter, og skær det i skiver.
4
Snit rødkål og fennikel meget fint, gerne på et mandolinjern.
5
Skær appelsinerne i skiver. Hak abrikoserne groft, og snit purløg groft. Gem til senere.
6
Bland olivenolie, rødvinseddike og appelsinsaft. Smag til med salt og friskkværnet
sort peber.
7
Anret et fad med rødkål, fennikel og appelsiner. Hæld dressingen over
8
Pynt med ristede solsikkekerner, abrikoser
og purløg. Server sammen med skiver af den dejlige sprøde kamsteg.