Annoncørbetalt indhold fra Bornholmergrisen
Krogmodnet kamsteg med rødkålssalat
GæSTEMAD OG FEST

Krogmodnet kamsteg med rødkålssalat

Frisk og saftig anretning med appelsin og abrikoser og kamsteg som omdregningspunkt. Opskriften er sponsoreret af Bornholmergrisen og udviklet af Danish Crown.
  • 4 Personer

Kamsteg:

1 stk. krogmodnet kamsteg , Bornholmergrisen
2 tsk. salt

Salat:

300 g rødkål
1 stk. fennikel
2 stk. appelsiner
1 dl. tørrede abrikoser
20 g purløg
2 spsk. olivenolie
1 spsk. rødvinseddike
1 stk. appelsin til dressing
0.5 tsk. friskkværnet sort peber
0.5 tsk. salt
0.5 dl. ristet solsikkekerne

Sådan gør du

  1. 1
    Tag kødet ud af køleskabet cirka 50 minutter, før du skal tilberede det, så kamstegen er tempereret.
  2. 2
    Tør kamstegen og sværene godt af, og gnid rigeligt med salt ned mellem sværene og ovenpå.
  3. 3
    Forvarm ovnen til 210 grader. Læg kamstegen på en rist og steg i cirka 1-1,5 time, indtil kernetemperaturen er 65 grader. Lad kødet hvile i 20 minutter, og skær det i skiver.
  4. 4
    Snit rødkål og fennikel meget fint, gerne på et mandolinjern.
  5. 5
    Skær appelsinerne i skiver. Hak abrikoserne groft, og snit purløg groft. Gem til senere.
  6. 6
    Bland olivenolie, rødvinseddike og appelsinsaft. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.
  7. 7
    Anret et fad med rødkål, fennikel og appelsiner. Hæld dressingen over
  8. 8
    Pynt med ristede solsikkekerner, abrikoser og purløg. Server sammen med skiver af den dejlige sprøde kamsteg.