Krogmodnet kamsteg med rødkålssalat
- 4 Personer
Kamsteg:
1 stk. | krogmodnet kamsteg , Bornholmergrisen |
2 tsk. | salt |
Salat:
300 g | rødkål |
1 stk. | fennikel |
2 stk | appelsiner |
1 dl. | tørrede abrikoser |
20 g | purløg |
2 spsk. | olivenolie |
1 spsk. | rødvinseddike |
1 stk. | appelsin til dressing |
0.5 tsk. | friskkværnet sort peber |
0.5 tsk. | salt |
0.5 dl. | ristet solsikkekerne |
Sådan gør du
-
1Tag kødet ud af køleskabet cirka 50 minutter, før du skal tilberede det, så kamstegen er tempereret.
-
2Tør kamstegen og sværene godt af, og gnid rigeligt med salt ned mellem sværene og ovenpå.
-
3Forvarm ovnen til 210 grader. Læg kamstegen på en rist og steg i cirka 1-1,5 time, indtil kernetemperaturen er 65 grader. Lad kødet hvile i 20 minutter, og skær det i skiver.
-
4Snit rødkål og fennikel meget fint, gerne på et mandolinjern.
-
5Skær appelsinerne i skiver. Hak abrikoserne groft, og snit purløg groft. Gem til senere.
-
6Bland olivenolie, rødvinseddike og appelsinsaft. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.
-
7Anret et fad med rødkål, fennikel og appelsiner. Hæld dressingen over
-
8Pynt med ristede solsikkekerner, abrikoser og purløg. Server sammen med skiver af den dejlige sprøde kamsteg.