Kartoffelsuppe med appelsin

Kartoffelsuppe med et twist. Du kan også rive lidt økologisk appelsinskræl over suppen ved servering.
Kartoffelsuppe med appelsin
  • 4 Personer

Ingredienser

2 stk løg
2 fed hvidløg
- olie
8 stk kartofler
1 l. vand
2 stilke timian
2 stk terninger økologisk bouillon, høns eller grøntsag
6 spsk. Møllerens gule ærter  (granulat af forkogte gule ærter)
2 stk appelsiner
- peber

Sådan gør du

  1. 1.Hak løg og hvidløg og svits i olie i en gryde.
  2. 2.Skrub kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
  3. 3.Svits med løgene og hæld vand og timian herpå.
  4. 4.Læg låg på og lad grøntsagerne simre i 10 minutter.
  5. 5.Kom nu bouillonterninger og Møllerens gule ærter i og lad det hele simre i 10 minutter mere.
  6. 6.Tag stilkene op, og blend suppen med en stavblender i gryden.
  7. 7.Smag til med saften fra en appelsin og evt. lidt revet skal. Husk peber.

Tip!

En lille sjat piskefløde klæder suppen

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #rødder og knolde, #hverdag og #børnevenligt