Kartoffelskrælchips med røget mayodip
SNACKS OG TILBEHøR

Kartoffelskrælchips med røget mayodip

Undgå madspild ved at trylle kartoffelskrællerne om til lækre chips med havsalt. Dyb dem i en røget mayodip med sødme fra ketchup og røgsmag fra paprika. Du kan også krydre chipsene med for eksempel tørret timian eller hvidløgspulver.
  • 0 Personer

Ingredienser

1.5 kg kartoffelskræl fra 1-1,5 kg kartofler
5 spsk. olivenolie
1 tsk. havsalt (strøget)

Mayo

0.5 dl. mayonnaise
1 spsk. cremefraiche evt. yoghurt
0.5 tsk. sød paprika
1 knsp. røget paprika
1 spsk. ketchup
lidt hvidløgspulver
lidt salt

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 200 grader.
  2. 2
    Bland alle ingredienserne til mayodippen sammen og smag til med mere syre, salt eller sødt (ketchup).
  3. 3
    Vend kartoffelskrællerne grundigt med olie og salt og spred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag skrællerne i 6-8 minutter, til de er gyldenbrune. Lad dem køle af, før de serveres, evt. i et kaffefilter som et kræmmerhus. De er bedst med det samme.