Kartoffelskrælchips med røget mayodip

Undgå madspild ved at trylle kartoffelskrællerne om til lækre chips med havsalt. Dyb dem i en røget mayodip med sødme fra ketchup og røgsmag fra paprika. Du kan også krydre chipsene med for eksempel tørret timian eller hvidløgspulver.
Kartoffelskrælchips med røget mayodip
  • 0 Personer

Ingredienser

1.5 kg kartoffelskræl fra 1-1,5 kg kartofler
5 spsk. olivenolie
1 tsk. havsalt (strøget)

Mayo

0.5 dl. mayonnaise
1 spsk. cremefraiche evt. yoghurt
0.5 tsk. sød paprika
1 knsp. røget paprika
1 spsk. ketchup
lidt hvidløgspulver
lidt salt

Sådan gør du

  1. 1.Tænd ovnen på 200 grader.
  2. 2.Bland alle ingredienserne til mayodippen sammen og smag til med mere syre, salt eller sødt (ketchup).
  3. 3.Vend kartoffelskrællerne grundigt med olie og salt og spred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag skrællerne i 6-8 minutter, til de er gyldenbrune. Lad dem køle af, før de serveres, evt. i et kaffefilter som et kræmmerhus. De er bedst med det samme.
Se, hvad vi ellers skriver om: #snacks og tilbehør, #hverdag, #gæstemad og fest, #mellemmåltider, #tilbehør steak, #snack ordentligt, #restemad og #hjemmelavet