Kager på 10 min: Blåbærmuffin
BAGVæRK

Kager på 10 min: Blåbærmuffin

Nemmere og lækrere bliver det ikke – så pas hellere på, at du ikke ender med at spise blåbærmuffins hver eneste dag!
  • 1 Person
  • 10 Minutes

Kagedej

2 spsk. blødt smør
1 stk. æg
1 spsk. letmælk
1 tsk. vaniljeekstrakt
3 spsk. muscovadosukker eller farin
4 spsk. mel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kanel
1 knsp. salt
3 spsk. friskt blåbær
1 tsk. groft rørsukker

Sådan gør du

  1. 1
    Kom smørret i en kop på 3 1⁄2 dl, og giv det 10–20 sekunder i mikroovnen, til det er smeltet.
  2. 2
    Tilsæt æg, mælk og vanilje, og rør det hele grundigt sammen i koppen med en gaffel.
  3. 3
    Tilføj derpå sukker, mel, bagepulver, kanel og salt, og rør igen rundt, til dejen er glat. Vend halvdelen af blåbærrene i, og drys resten ovenpå.
  4. 4
    Bag nu kagen i mikroovnen i 2 minutter og 30 sekunder ved 600 W, 2 minutter ved 800 W eller 1 minut og 40 sekunder ved 1000 W.
  5. 5
    Drys det grove rørsukker over, og server kagen lun.
  6. 6
    Opskriften stammer fra bogen: Kager i kopper - 40 lynhurtige kager fra mikroovnen

Tip!

Skift blåbærrene ud med hindbær eller små stykker pære – og måske en chokoladeknap eller fem, når nu de passer så godt sammen.