Kager på 10 min: Blåbærmuffin
- 1 Person
- 10 Minutes
Kagedej
2 spsk. | blødt smør |
1 stk. | æg |
1 spsk. | letmælk |
1 tsk. | vaniljeekstrakt |
3 spsk. | muscovadosukker eller farin |
4 spsk. | mel |
1 tsk. | bagepulver |
1 tsk. | stødt kanel |
1 knsp. | salt |
3 spsk. | friskt blåbær |
1 tsk. | groft rørsukker |
Sådan gør du
-
1Kom smørret i en kop på 3 1⁄2 dl, og giv det 10–20 sekunder i mikroovnen, til det er smeltet.
-
2Tilsæt æg, mælk og vanilje, og rør det hele grundigt sammen i koppen med en gaffel.
-
3Tilføj derpå sukker, mel, bagepulver, kanel og salt, og rør igen rundt, til dejen er glat. Vend halvdelen af blåbærrene i, og drys resten ovenpå.
-
4Bag nu kagen i mikroovnen i 2 minutter og 30 sekunder ved 600 W, 2 minutter ved 800 W eller 1 minut og 40 sekunder ved 1000 W.
-
5Drys det grove rørsukker over, og server kagen lun.
-
6Opskriften stammer fra bogen: Kager i kopper - 40 lynhurtige kager fra mikroovnen
Tip!
Skift blåbærrene ud med hindbær eller små stykker pære – og måske en chokoladeknap eller fem, når nu de passer så godt sammen.