Isdessert med ristet hvid chokolade, miso-karamelsauce og friske figner
- 4 Personer
Ristet hvid chokolade
150 g | hvid chokolade eller chokoladeknapper |
Miso-karamelsauce
1 dl. | fløde |
1 dl. | sukker |
1 dl. | lys sirup |
1.5 spsk. | misopasta |
1 knsp. | salt Evt. |
Tilbehør
- | Din yndlingsis , f.eks. vanilje, yuzu eller krokant |
2 stk. | figner skåret i både |
1 håndfuld | rød skovsyre til pynt |
Sådan gør du
-
1Ristet hvid chokolade. Fordel den hakkede chokolade jævnt ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
-
2Rist chokoladen i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 5-7 minutter, eller indtil den hvide chokolade er gylden i farven. Men pas på – den kan hurtigt få for meget farve, hvis du ikke holder øje.
-
3Lad chokoladen køle af, og hak den groft til mindre stykker.
-
4Lad fløde, sukker og sirup koge op i en gryde i ca. 10 minutter. Tilføj miso, og smag til med salt. Lad karamelsaucen koge i 2 minutter mere, og stil den på køl, indtil den skal serveres.
-
5Kom den ristede hvide chokolade i bunden af skålene. Læg 1 kugle is ovenpå, tilføj et par figenbåde, og hæld karamelsaucen over isen. Pynt til sidst med rød skovsyre, og servér med det samme.