Hønsesalat med frisk pære, svampe og sennep
FROKOST

Hønsesalat med frisk pære, svampe og sennep

En frisk pære i hønsesalaten spiller sprødt, sødt og lækkert sammen med svampene og de øvrige ingredienser.
  • 4 Personer

Ingredienser

150 g blandede svampe svampe, f.eks. kejserhatte og markchampignon
0.5 spsk. smør , til stegning
2 spsk. mayonnaise
3 spsk. cremefraiche 18%
2 tsk. dijonsennep
2 tsk. hakket kapers (kan udelades)
- salt
- peber

1 stilk bladselleri
1 stk. sprød pære
175 g kylling kogt eller stegt
- frisk kørvel , estragon eller løvstikke, hakket
- Tilbehør
: Brød, f.eks. rugbrød, sandwichboller eller bagels

Sådan gør du

  1. 1
    Skær svampene i mundrette tern. Smelt smørret på en pande over middel varme. Steg svampene i smørret, til al væsken er dampet fra, og svampene er gyldne. Smag til med salt og peber. Lad svampene køle helt af på en tallerken.
  2. 2
    Rør imens dressingen sammen i bunden af en stor skål. Bland mayonnaise, cremefraiche, dijonsennep og kapers. Smag til med ekstra sennep, salt og peber.
  3. 3
    Skær bladselleri og pære i små tern og vend dem i dressingen sammen med de afkølede svampe og kylling.
  4. 4
    Smag salaten til med salt, peber og friske krydderurter. Server salaten med godt brød.