Hasselback butternut med honning & valnødder

Det ligner en flæskesteg, men er det så langt fra. Og mon ikke det klimavenlige bagte butternut-græskar både fremkalder en wow-effekt og får dine gæsters tænder til at løbe i vand, når du præsenterer det på middagsbordet. 
Hasselback butternut med honning & valnødder
  • 4 Personer
  • 80 Minutes

Ingredienser

1 stk. butternut græskar
3 spsk. flydende honning
50 g smør
0.5 tsk. havsalt
0.5 tsk. tørret timian
5 stk laurbærblade
50 g valnødder

Sådan gør du

  1. 1.Tænd ovnen på 180 grader.
  2. 2.Skræl det yderste lag af græskarret. Del i 2 og fjern indmad. Pensl med olivenolie og bag græskarret i 12-15 min., hvorefter det tages ud af ovnen og køler af. Det er nemmere at skære de tynde riller, når græskarret forbages.
  3. 3.Skær så tynde riller som muligt, men undlad at skære igennem.
  4. 4.Smelt smørret med honningen og vend salt og timian i. Hæld det meste over græskarret og stik laurbærbladene i rillerne.
  5. 5.Sæt i ovnen og bag græskarret i 1 time, men tag det ud hvert tyvende minut, og dryp med honning-smør-saucen.
  6. 6.Efter 40 minutter fordeles valnødderne over og bager med de sidste 20 minutter.
  7. 7.Græskarret smager bedst lunt eller ved stuetemperatur. Server det med ekstra havsalt og koldt smør.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #vegetar, #gæstemad og fest og #få ingredienser