Hasselback butternut med honning & valnødder
- 4 Personer
- 80 Minutes
Ingredienser
1 stk. | butternut græskar |
3 spsk. | flydende honning |
50 g | smør |
0.5 tsk. | havsalt |
0.5 tsk. | tørret timian |
5 stk. | laurbærblade |
50 g | valnødder |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 180 grader.
-
2Skræl det yderste lag af græskarret. Del i 2 og fjern indmad. Pensl med olivenolie og bag græskarret i 12-15 min., hvorefter det tages ud af ovnen og køler af. Det er nemmere at skære de tynde riller, når græskarret forbages.
-
3Skær så tynde riller som muligt, men undlad at skære igennem.
-
4Smelt smørret med honningen og vend salt og timian i. Hæld det meste over græskarret og stik laurbærbladene i rillerne.
-
5Sæt i ovnen og bag græskarret i 1 time, men tag det ud hvert tyvende minut, og dryp med honning-smør-saucen.
-
6Efter 40 minutter fordeles valnødderne over og bager med de sidste 20 minutter.
-
7Græskarret smager bedst lunt eller ved stuetemperatur. Server det med ekstra havsalt og koldt smør.