Det ligner en flæskesteg, men er det så langt fra. Og mon ikke det klimavenlige bagte butternut-græskar både fremkalder en wow-effekt og får dine gæsters tænder til at løbe i vand, når du præsenterer det på middagsbordet.
4 Personer
80 Minutes
Ingredienser
1 stk.
butternut græskar
3 spsk.
flydende honning
50 g
smør
0.5 tsk.
havsalt
0.5 tsk.
tørret timian
5 stk.
laurbærblade
50 g
valnødder
ANNONCE
Sådan gør du
1
Tænd ovnen på 180 grader.
2
Skræl det yderste lag af græskarret. Del i 2 og fjern indmad. Pensl med olivenolie og bag græskarret i 12-15 min., hvorefter det tages ud af ovnen og køler af. Det er nemmere at skære de tynde riller, når græskarret forbages.
3
Skær så tynde riller som muligt, men undlad at skære igennem.
4
Smelt smørret med honningen og vend salt og timian i. Hæld det meste over græskarret og stik laurbærbladene i rillerne.
5
Sæt i ovnen og bag græskarret i 1 time, men tag det ud hvert tyvende minut, og dryp med honning-smør-saucen.
6
Efter 40 minutter fordeles valnødderne over og bager med de sidste 20 minutter.
7
Græskarret smager bedst lunt eller ved stuetemperatur. Server det med ekstra havsalt og koldt smør.