Hasselback butternut med honning & valnødder
AFTENSMAD

Hasselback butternut med honning & valnødder

Det ligner en flæskesteg, men er det så langt fra. Og mon ikke det klimavenlige bagte butternut-græskar både fremkalder en wow-effekt og får dine gæsters tænder til at løbe i vand, når du præsenterer det på middagsbordet. 
  • 4 Personer
  • 80 Minutes

Ingredienser

1 stk. butternut græskar
3 spsk. flydende honning
50 g smør
0.5 tsk. havsalt
0.5 tsk. tørret timian
5 stk. laurbærblade
50 g valnødder

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 180 grader.
  2. 2
    Skræl det yderste lag af græskarret. Del i 2 og fjern indmad. Pensl med olivenolie og bag græskarret i 12-15 min., hvorefter det tages ud af ovnen og køler af. Det er nemmere at skære de tynde riller, når græskarret forbages.
  3. 3
    Skær så tynde riller som muligt, men undlad at skære igennem.
  4. 4
    Smelt smørret med honningen og vend salt og timian i. Hæld det meste over græskarret og stik laurbærbladene i rillerne.
  5. 5
    Sæt i ovnen og bag græskarret i 1 time, men tag det ud hvert tyvende minut, og dryp med honning-smør-saucen.
  6. 6
    Efter 40 minutter fordeles valnødderne over og bager med de sidste 20 minutter.
  7. 7
    Græskarret smager bedst lunt eller ved stuetemperatur. Server det med ekstra havsalt og koldt smør.