Gulerodssalat med radiser, sukkerærter og ingefær
SNACKS OG TILBEHøR

Gulerodssalat med radiser, sukkerærter og ingefær

Syrlig og saftig salat med hele gulerødder og ristede sesamfrø. Opskriften er fra bogen ”Annes salater” af Anne Hjernøe.
  • 0 Personer

Ingredienser

300 g snackgulerødder (gerne flere forskellige sorter)
100 g radiser
75 g sukkerærter
2 spsk. sesamfrø eller poppede vilde ris
1 potte kørvel

Ingefærdressing

2 limefrugter (usprøjtede) saft og fintrevet skal
2 tsk. fintrevet ingefær (efter smag og styrke)
2 spsk. sød chilisauce
lidt flagesalt

Sådan gør du

  1. 1
    Rens og snit grøntsagerne, og fordel dem på et fad.
  2. 2
    Rist sesamfrøene gyldne på en pande ved middel varme, og lad dem køle af.
  3. 3
    Pisk limesaft og -skal sammen med fintrevet ingefær, sød chilisauce og lidt salt, til dressingen får en ensartet konsistens.
  4. 4
    Smag dressingen til.
  5. 5
    Dryp dressingen over salaten, og drys med ristede sesamfrø og plukket kørvel.