Grovpizza med karamelliserede rødløg og rødbede
AFTENSMAD

Grovpizza med karamelliserede rødløg og rødbede

Sprød pizza med topping af søde løg, salt ost og masser af urter. Server den som tilbehør eller let frokostret med en god salat til. Vi har toppet pizzaen med tallerkensmækker og kørvel, der passer super godt til de søde løg og rødbeder.
  • 4 Personer

Dej

3 dl vand lunt (max. 40C)
15 g gær
2 spsk. yoghurt
100 g groft mel
375 g hvedemel
2 tsk. salt

Fyld

6 rødløg i tynde skiver
2 spsk. smør eller olie
1 tsk. balsamico eller anden vineddike
- salt
- friskkværnet peber
200 g ost f.eks emmenthaler
200 g rødbede i tynde skiver
lidt olivenolie til pensling
4 forårsløg i tynde skiver
- urter til topping

Sådan gør du

  1. 1
    Bland vand, gær, surdej/yoghurt og det grove mel i en skål. Bland halvdelen af hvedemelet i, og ælt i 3-4 minutter.
  2. 2
    Tilsæt resten af melet sammen med saltet, og ælt i yderligere 3-4 minutter. Sæt dejen til hævning tildækket på et lunt sted i ca. 1½ time, eller til den er hævet til dobbelt størrelse.
  3. 3
    Smelt smørret på en pande, og steg løgene ved middel varme under omrøring i 10-15 minutter, til de er bløde og gyldne. Hæld eddike på, og drys med lidt salt og friskkværnet peber. Tag panden af varmen.
  4. 4
    Tænd ovnen på 220° alm. ovn/200° varmluft.
  5. 5
    Rul dejen ud i ca. 1 cm tykkelse, og læg den på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. 6
    Fordel de bløde løg på dejen, og riv osten udover. Skær rødbeden i tynde skiver (gerne på et mandolinjern), og fordel dem på toppen af pizzaen.
  7. 7
    Pensl rødbedeskiverne med olie, og bag pizzaen i 15-20 minutter, til kanten og osten er gylden.
  8. 8
    Server pizzaen lun, drysset med forårsløg og friske urter.

Tip!

Lav en hurtig og lettere version af pizzaen og brug grove tortillapandekager i stedet for pizzabunden. Beregn i så fald kortere bagetid.