Gratin med sølvbede og søde kartofler og ovnstegt kylling
- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | stor fersk kylling |
1 bundt | persille |
1 stk. | Citron (økologisk) |
- | Lidt salt og peber |
2 spsk. | olie |
Gratin
600 g | søde kartofler |
350 g | sølvbede |
0.25 l. | piskefløde |
2 dl. | hønseboullion |
- | Lidt peber og salt |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
-
2Læg kyllingen på bagepapir i en ildfast form. Kom persille og citron i både samt salt og peber i kyllingen. Krydr skindet med salt og peber og dryp med olie. Steg den i ovnen i cirka 1 time.
-
3Til gratinen kan du bruge 4 portionsforme eller en større gratinform.
-
4Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver. Skær bunden fra sølvbeden, og skær den i mindre stykker. Prop dem ned i de smurte ildfaste forme, og krydr med salt og peber. Hæld fløde og bouillon herpå.
-
5Sæt formene ind i ovnen i cirka 35 minutter.
-
6Server gerne kylling og gratin med en salat eller haricots verts.