Gratin med sølvbede og søde kartofler og ovnstegt kylling
FORRET

Gratin med sølvbede og søde kartofler og ovnstegt kylling

Bag gratiner i små forme, og server dem ved siden af den ovnstegte kylling
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. stor fersk kylling
1 bundt persille
1 stk. Citron (økologisk)
- Lidt salt og peber
2 spsk. olie

Gratin

600 g søde kartofler
350 g sølvbede
0.25 l. piskefløde
2 dl. hønseboullion
- Lidt peber og salt

Sådan gør du

  1. 1
     Sæt ovnen på 200 grader varmluft.  
  2. 2
    Læg kyllingen på bagepapir i en ildfast form. Kom persille og citron i både samt salt og peber i kyllingen. Krydr skindet med salt og peber og dryp med olie. Steg den i ovnen i cirka 1 time.  
  3. 3
    Til gratinen kan du bruge 4 portionsforme eller en større gratinform.  
  4. 4
    Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver. Skær bunden fra sølvbeden, og skær den i mindre stykker. Prop dem ned i de smurte ildfaste forme, og krydr med salt og peber. Hæld fløde og bouillon herpå.  
  5. 5
    Sæt formene ind i ovnen i cirka 35 minutter.   
  6. 6
    Server gerne kylling og gratin med en salat eller haricots verts.