Gratin med sølvbede og søde kartofler og ovnstegt kylling
Bag gratiner i små forme, og server dem ved siden af den ovnstegte kylling
4 Personer
Ingredienser
1 stk.
stor fersk kylling
1 bundt
persille
1 stk.
Citron (økologisk)
-
Lidt salt og peber
2 spsk.
olie
Gratin
600 g
søde kartofler
350 g
sølvbede
0.25 l
piskefløde
2 dl
hønsebouillon
-
Lidt peber og salt
ANNONCE
Sådan gør du
1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Læg kyllingen på bagepapir i en ildfast form. Kom persille og citron i både samt salt og peber i kyllingen. Krydr skindet med salt og peber og dryp med olie. Steg den i ovnen i cirka 1 time.
3
Til gratinen kan du bruge 4 portionsforme eller en større gratinform.
4
Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver. Skær bunden fra sølvbeden, og skær den i mindre stykker. Prop dem ned i de smurte ildfaste forme, og krydr med salt og peber. Hæld fløde og bouillon herpå.
5
Sæt formene ind i ovnen i cirka 35 minutter.
6
Server gerne kylling og gratin med en salat eller haricots verts.