Gingersnaps

Opskriften giver ca. 40 styk
Gingersnaps
  • 0 Personer

Ingredienser

400 g hvedemel
2.5 tsk. bagepulver
1.5 spsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt 
allehånde
0.25 tsk. stødte neliker
0.25 tsk. frisk kværnet sort peber
2 tsk. natron
1 nip salt
175 g brun farin
200 g blødt smør
1 stk. lille æg
1 dl. lys sirup
1 tsk. fint revet frisk ingefær
2 spsk. syltet, finthakket ingefær måske 3 spsk.
2 dl. sukker evt. 3 dl

Sådan gør du

  1. 1.Bland hvedemel, bagepulver, stødt ingefær, allehånde, nelikke, peber, natron og salt sammen.
  2. 2.Pisk farin og smør luftigt med en elpisker. Tilsæt æg og sirup og pisk kort, så massen er samlet.  
  3. 3.Rør melblandingen sammen med smørblandingen, og vend frisk og syltet ingefær i.  
  4. 4.Sæt dejen koldt i 20-30 minutter.   
  5. 5.Tril dejen til kugler på størrelse med 2 kroner. Rul dem i sukker og sæt dem på bagepapir, på bageplader og med godt med mellemrum imellem.
  6. 6.Bag dem ved 200 grader i 10-12 minutter.  
  7. 7.Lad dem køle på pladen og flyt dem til en rist, når de ikke længere er bløde. Lad dem køle helt og opbevar dem derefter i en kagedåse i op til 1 uge.
Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen og #drikke