Gingersnaps
- 0 Personer
Ingredienser
400 g | hvedemel |
2.5 tsk. | bagepulver |
1.5 spsk. | stødt ingefær |
1 tsk. | stødt allehånde |
0.25 tsk. | stødte neliker |
0.25 tsk. | frisk kværnet sort peber |
2 tsk. | natron |
1 nip | salt |
175 g | brun farin |
200 g | blødt smør |
1 stk. | æg lille |
1 dl. | lys sirup |
1 tsk. | fint revet frisk ingefær |
2 spsk. | syltet, finthakket ingefær måske 3 spsk. |
2 dl. | sukker evt. 3 dl |
Sådan gør du
-
1Bland hvedemel, bagepulver, stødt ingefær, allehånde, nelikke, peber, natron og salt sammen.
-
2Pisk farin og smør luftigt med en elpisker. Tilsæt æg og sirup og pisk kort, så massen er samlet.
-
3Rør melblandingen sammen med smørblandingen, og vend frisk og syltet ingefær i.
-
4Sæt dejen koldt i 20-30 minutter.
-
5Tril dejen til kugler på størrelse med 2 kroner. Rul dem i sukker og sæt dem på bagepapir, på bageplader og med godt med mellemrum imellem.
-
6Bag dem ved 200 grader i 10-12 minutter.
-
7Lad dem køle på pladen og flyt dem til en rist, når de ikke længere er bløde. Lad dem køle helt og opbevar dem derefter i en kagedåse i op til 1 uge.