Fyldte figner med valnødder

Mellemøstlig og sødmefyldt dessert. Server de fyldte figner, mens de er lune, med kold vaniljeis til.
Fyldte figner med valnødder
  • 4 Personer

Ingredienser

300 g tørret figne
125 g valnød
4 spsk. sukker
3 spsk. vand
1 stk. kanelstang
3 stk nelliker
1 tsk. Vindruekerneolie

Sådan gør du

  1. 1.Kom fignerne i en skål, og dæk dem med koldt vand.
  2. 2.Lad dem stå i en time for at opblødes.
  3. 3.Klip eller skær toppen af hver figen.
  4. 4.? bn fignerne ved hjælp af en teske.
  5. 5.Hak valnødderne ganske fint.
  6. 6.Fyld fignerne med valnødder.
  7. 7.Sæt fignerne ned i en lille gryde.
  8. 8.Rør sukker og vand sammen i en lille skål, og hæld det over fignerne.
  9. 9.Kom kanel og nellike i gryden, og dryp olie henover.
  10. 10.Kog fignerne op under låg, og lad dem simre i 5 minutter.
  11. 11.Fjern låget, og lad væden koge ind til en sirup.
  12. 12.Server fignerne lune med vaniljeis eller kolde med flødeskum.
Se, hvad vi ellers skriver om: #få ingredienser