Fyldte figner med valnødder
Mellemøstlig og sødmefyldt dessert. Server de fyldte figner, mens de er lune, med kold vaniljeis til.

- 4 Personer
Ingredienser
300 g | tørret figne |
125 g | valnød |
4 spsk. | sukker |
3 spsk. | vand |
1 stk. | kanelstang |
3 stk | nelliker |
1 tsk. | Vindruekerneolie |
Sådan gør du
- 1.Kom fignerne i en skål, og dæk dem med koldt vand.
- 2.Lad dem stå i en time for at opblødes.
- 3.Klip eller skær toppen af hver figen.
- 4.? bn fignerne ved hjælp af en teske.
- 5.Hak valnødderne ganske fint.
- 6.Fyld fignerne med valnødder.
- 7.Sæt fignerne ned i en lille gryde.
- 8.Rør sukker og vand sammen i en lille skål, og hæld det over fignerne.
- 9.Kom kanel og nellike i gryden, og dryp olie henover.
- 10.Kog fignerne op under låg, og lad dem simre i 5 minutter.
- 11.Fjern låget, og lad væden koge ind til en sirup.
- 12.Server fignerne lune med vaniljeis eller kolde med flødeskum.
Se, hvad vi ellers skriver om: #få ingredienser