Fisketatar med citron-mayo og syrlig grønt
- 4 Personer
Fisken
200 g | helt frisk fisk, f.eks. laks eller torsk |
100 g | friske kammuslinger, kogte rejer eller krebsehaler |
3 tsk. | salt |
1 tsk. | sukker |
1 tsk. | dildsnaps (kan udelades) |
1 tsk. | neutral olie |
Citron-mayo
4 spsk. | god mayonnaise (gerne hjemmelavet) |
1 stk. | citron (saften) |
1 tsk. | revet skal af økologisk citron |
- | friskkværnet peber |
Syrlig grønt
1 stk. | fennikel |
4 stk. | asparges |
1 håndfuld | friske urter (f.eks. karse, dild, purløg eller persille) |
1 stk. | citron (saften) |
Sådan gør du
-
1Skyl fisken kort under meget koldt vand. Kom den i en frysepose og læg den i fryseren i 48 timer. Lad den herefter tø op i køleskabet.
-
2Skær fisken i skiver, drys med salt, sukker og snaps og lad trække i 30 minutter på køl.
-
3Hak skaldyrene og fisken i små tern og vend olien i.
-
4Citron-mayo: Rør alle ingredienserne sammen og smag til.
-
5Syrligt grønt: fennikel og asparges i meget tynde skiver, brug evt. et mandolinjern. Vend urter, citronsaft og salt i.
-
6Anret tataren på tallerkener og pynt med syrlig grønt, urter og lidt citron-mayo. Server straks.
-
7Servering: Friske urter og godt brød.
Tip!
Er du ikke så vild med rå fisk, så brug koldrøget laks i stedet for fersk laks, spring pkt.2 over og udelad olien.