Croque monsieur med løg og koriander salat
FROKOST

Croque monsieur med løg og koriander salat

Croque Monsieur er en særdeles opdateret og velsmagende version af den gode, gamle parisertoast. Smut forbi slagteren, hvis du vil have ekstra god skinke i din sandwich.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. stort løg
1 spsk. . salt
2 tsk. hvid balsamico
1 tsk. sukker
- en håndfuld frisk koriander
5 spsk. cremefraiche 18%
2 spsk. dijonsennep
2 dl. revet emmentaler
- salt og peber
8 stk. skiver lyst eller grahamsbrød
- smør 8 skiver let røget eller kogt skinke

Sådan gør du

  1. 1
    Skær løget i tynde skiver, og kom i en skål.
  2. 2
    Drys salt over, og vend rundt. Lad stå i 15 minutter.
  3. 3
    Knus og kram løget, og skyl saltet grundigt fra.
  4. 4
    Vend løg med balsamico og sukker.
  5. 5
    Sæt ovnen på 225 grader.
  6. 6
    Rør cremefraiche med sennep i en skål.
  7. 7
    Vend osten heri og smag til med lidt salt og peber.
  8. 8
    Smør smør på den ene siden af alle skiver.
  9. 9
    Læg fire skiver brød med smørsiden nedad på en bradepande med bagepapir.
  10. 10
    Fordel osteblandingen på de fire skiver brød.
  11. 11
    Læg skinke herover og luk med resten af brødet.
  12. 12
    Denne gang skal brødet have smørsiden opad.
  13. 13
    Pres sandwichen sammen med en palet.
  14. 14
    Stil brødene i ovnen og bag dem godt gyldne og sprøde.
  15. 15
    Begynd at holde øje efter 10-12 minutter.
  16. 16
    Vend korianderblade med løg og kom salaten på de varme croque monsieur, og server.