Chokoladesoufflé
- 4 Personer
- 30 Minutes
Ingredienser
25 g | smør |
100 g | mørk chokolade ca. 70% kakao |
3 stk. | æggeblommer |
5 stk. | æggehvider |
1 dl. | sukker |
1 tsk. | hvidvinseddike |
1 spsk. | majsstivelse |
- | Smør og flormelis til formerne |
Sådan gør du
-
1Kom smørret i en lille gryde og smelt det.
-
2Bræk chokoladen i mindre stykker og kom dem i smørret.
-
3Tag straks chokoladen fra varmen, og lad den stå indtil chokoladen er smeltet.
-
4Vend rundt så smør og chokolade blandes til en homogen creme.
-
5Når chokoladecremen er helt afkølet, rører du en æggeblomme ned ad gangen.
-
6Kom æggehvider og sukker i en skål, og pisk dem sammen.
-
7Kom eddike heri, og pisk til stift skum.
-
8Vend majstivelse heri.
-
9Rør forsigtigt lidt af marengsmassen ned i chokoladen.
-
10Vend derefter forsigtigt resten af æggehviderne i chokoladeblandingen.
-
11Smør fire små ildfaste forme, ca. 10 cm i diameter, med lige kant med smør og drys med flormelis.
-
12Fordel souffleskummet i de 4 forme.
-
13Stil formene midt i ovnen og bag dem ved 180 grader i ca. 15 minutter.
-
14Tag ud og server straks.