Chokolademuffins med luftig chokoladecreme
BAGVæRK

Chokolademuffins med luftig chokoladecreme

Sød kartoffel holder disse muffins saftige og bløde, så de holder sig lækre i et par dage, hvis du giver dem lov!
  • 10 Personer
  • 60 Minutes

Muffindej

1 sød kartoffel/sweet potato
50 g smør
1 dl Mælk eller fløde
100 g mørk chokolade (hakket)
2 æg
150 g brun farin
1 vaniljestang
125 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. kakaopulver
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. salt

Chokoladecreme

0.75 dl piskefløde
1 spsk. glukosesirup
50 g mørk chokolade
25 g mælkechokolade
75 g koldt smør (i tern)

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn eller 185 grader varmluft.
  2. 2
    Skræl den søde kartoffel, og skær den i tern. Kog den mør i en gryde vand. Det tager ca. 15 minutter.
  3. 3
    Hæld vandet fra kartoffelstykkerne, og tilsæt smør, fløde og halvdelen af chokoladen. Lad det smelte sammen over middelvarme. Blend blandingen med en stavblender eller i en blender, og lad den køle i ca. 5 minutter, til den er lun.
  4. 4
    Pisk æggene sammen med brun farin og kornene fra vaniljestangen, til massen er lys og luftig. Det tager ca. 3-4 minutter. Vend den blendede chokoladeblanding i.
  5. 5
    Bland mel, bagepulver, kakaopulver, kanel og salt, og sigt det i dejen. Vend det sammen, og rør, til massen er glat og ensartet. Vend resten af chokoladen i.
  6. 6
    Fordel dejen i 10-12 muffinforme, og sæt kagerne i ovnen. Bag dem i ca. 20 minutter, til de er let faste i midten. Lad kagerne køle af, og forbered chokoladecremen imens.
  7. 7
    Varm fløde og glukosesirup i en kasserolle. Tag det af varmen, når det næsten har nået kogepunktet. Tilsæt chokoladen, og lad den stå i 1-2 minutter. Rør herefter i blandingen, til den er glat og ensartet. Lad den køle af, til den er håndlun. Det tager ca. 5 minutter.
  8. 8
    Pisk chokoladeblandingen med en elpisker, og tilsæt det kolde smør lidt ad gangen. Fortsæt med at piske, indtil cremen er let, luftig og lysere i farven.
  9. 9
    Pynt de afkølede muffins med chokoladecremen. Brug evt. en sprøjtepose.

Tip!

Brug reven skal af ½ økologisk appelsin i stedet for stødt kanel – det giver en frisk orange smag. Undgå at servere smørcremen ved køleskabstemperatur, så mister den sin lette og luftige konsistens.