Chokolademuffins med luftig chokoladecreme
BAGVæRK

Chokolademuffins med luftig chokoladecreme

Sød kartoffel holder disse muffins saftige og bløde, så de holder sig lækre i et par dage, hvis du giver dem lov!
  • 10 Personer
  • 60 Minutes

Muffindej

1 stk. sød kartoffel/sweet potato
50 g smør
1 dl. Mælk eller fløde
100 g god mørk chokolade, grofthakket
2 stk. æg
150 g brun farin
stk. vaniljestang, kornene af
125 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. kakaopulver
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. salt

Chokoladecreme

0.75 dl. piskefløde
1 spsk. glukosesirup
50 g mørk chokolade
25 g mælkechokolade
75 g koldt smør, i tern

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 200/185 grader varmluft.
  2. 2
    Skræl den søde kartoffel, skær den i tern og kog den mør i en gryde vand. Det tager ca.15 min. 
  3. 3
    Hæld vandet fra kartoffelstykkerne og tilsæt smør, fløde og 50 g chokolade. Lad det smelte sammen over middel varme. Blend blandingen med en stavblender eller i en blender og lad det køle i ca.5min til det er lunt.  
  4. 4
    Pisk æggene sammen med brun farin og vanilje til det er lyst og luftigt, ca. 3-4 min og vend den blendede chokoladeblanding i.  
  5. 5
    Bland de sidste 50 g chokolade, mel, bagepulver, kakaopulver, kanel og salt. Vend det i dejen og rør til massen er glat og ensartet.  
  6. 6
    Fordel dejen i 10-12 muffinforme , sæt kagerne i ovnen og bag dem i ca.20 min til de er let faste i midten.  
  7. 7
    Lad kagerne køle af og forbered imens chokoladecremen. Varm fløde og glukosesirup i en kasserolle. Tag det af varmen når det næsten har nået kogepunktet. Tilsæt chokoladen i og lad det stå i 1-2min. Rør herefter i blandingen til den er glat og ensartet. Lad den køle til den er håndlun, ca. 5 min.  
  8. 8
    Pisk chokoladeblandingen med en elpisker og tilsæt det kolde smør, et par tern af gangen. Fortsæt med at piske indtil cremen er let, luftig og lysere i farven.  
  9. 9
    Pynt de afkølede muffins med chokoladecremen, brug evt. en sprøjtepose og server!

Tip!

Brug reven skal af ½ økologisk appelsin i stedet for stødt kanel – det giver en frisk orange smag. Undgå at servere smørcremen ved køleskabstemperatur, så mister den sin lette og luftige konsistens.