Chokolademuffins med luftig chokoladecreme
- 10 Personer
- 60 Minutes
Muffindej
1 stk. | sød kartoffel/sweet potato |
50 g | smør |
1 dl. | Mælk eller fløde |
100 g | god mørk chokolade, grofthakket |
2 stk | æg |
150 g | brun farin |
stk. | vaniljestang, kornene af |
125 g | hvedemel |
1 tsk. | bagepulver |
2 spsk. | kakaopulver |
1 tsk. | stødt kanel |
1 tsk. | salt |
Chokoladecreme
0.75 dl. | piskefløde |
1 spsk. | glukosesirup |
50 g | mørk chokolade |
25 g | mælkechokolade |
75 g | koldt smør, i tern |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 200/185 grader varmluft.
-
2Skræl den søde kartoffel, skær den i tern og kog den mør i en gryde vand. Det tager ca.15 min.
-
3Hæld vandet fra kartoffelstykkerne og tilsæt smør, fløde og 50 g chokolade. Lad det smelte sammen over middel varme. Blend blandingen med en stavblender eller i en blender og lad det køle i ca.5min til det er lunt.
-
4Pisk æggene sammen med brun farin og vanilje til det er lyst og luftigt, ca. 3-4 min og vend den blendede chokoladeblanding i.
-
5Bland de sidste 50 g chokolade, mel, bagepulver, kakaopulver, kanel og salt. Vend det i dejen og rør til massen er glat og ensartet.
-
6Fordel dejen i 10-12 muffinforme , sæt kagerne i ovnen og bag dem i ca.20 min til de er let faste i midten.
-
7Lad kagerne køle af og forbered imens chokoladecremen. Varm fløde og glukosesirup i en kasserolle. Tag det af varmen når det næsten har nået kogepunktet. Tilsæt chokoladen i og lad det stå i 1-2min. Rør herefter i blandingen til den er glat og ensartet. Lad den køle til den er håndlun, ca. 5 min.
-
8Pisk chokoladeblandingen med en elpisker og tilsæt det kolde smør, et par tern af gangen. Fortsæt med at piske indtil cremen er let, luftig og lysere i farven.
-
9Pynt de afkølede muffins med chokoladecremen, brug evt. en sprøjtepose og server!
Tip!
Brug reven skal af ½ økologisk appelsin i stedet for stødt kanel – det giver en frisk orange smag. Undgå at servere smørcremen ved køleskabstemperatur, så mister den sin lette og luftige konsistens.