Æg sambal shakshuka
- 4 Personer
Det skal du bruge
1.5 tsk. | fennikelfrø |
2 stk. | nelliker , hele |
2 stk. | kardemommekapsler vi skal bruge frøene |
1.5 tsk. | stødt kanel |
1.5 spsk. | karry |
60 ml. | olivenolie |
1.5 tsk. | sennepsfrø |
20 stk. | karryblade |
1 stk. | rødløg , halveret og i tynde skiver (160 g) |
10 g | ingefær , skrællet og fintrevet |
5 fed | hvidløg , knuste |
10 g | frisk koriander , stilkene finthakkede, gem bladene til anretningen |
150 g | cherrytomater eller datterinitomater |
2 tsk. | Sambal Oelek |
1 dåse | flåede, hakkede tomater (400g) |
100 ml. | tamarindkoncentrat |
300 ml. | vand |
15 g | muscovadosukker (lys) |
5 stk. | æg |
- | salt |
- | peber |
Server med
- | ris |
- | fladbrød eller dit yndlingsbrød. |
Sådan gør du
-
1Kom fennikelfrø, nelliker og kardemommefrø på en lille pande, og sæt den over ved jævn til lav varme. Rist det let i ca. 2 min., til krydderierne er velduftende, blend dem fint i en krydderikværn, eller stød dem i en morter. Tilsæt kanel og karry, og stil det til side.
-
2Kom 3 spsk. af olien i en stor sauterpande med tilhørende låg på ca. 26 cm i diameter, og varm den op ved jævn varme. Tilsæt sennepsfrøene og 10 karryblade, og steg videre i 1 min., til frøene begynder at poppe. Tilsæt løget, og svits videre i 7 min., til det begynder at få farve, rør ofte undervejs. Tilsæt ingefær, hvidløg, korianderstilke og de friske tomater, steg videre i 5 min., og tilsæt derefter fennikelkrydderblandingen.
-
3Steg videre i 2 min., til det er velduftende, tilsæt derefter sambal oelek, dåsetomaterne, vand, sukker og 1¼ tsk salt. Rør det hele godt sammen, og bring det akkurat i kog. Skru ned til jævn til lav varme, og kog videre i 20-25 min. uden låg, til saucen er tyknet.
-
4Slå æggene ud i sambalen, og drys lidt salt og peber på hvert enkelt æg. Læg låg på, og kog videre i 7-8 min., til æggehviderne er stivnet, men blommerne stadig er flydende.
-
5Kom i mellemtiden den sidste spsk. olie på en lille pande ved jævn varme. Kom resten af karrybladene på, og steg dem ca. 1 min., til de er kraftigt velduftende, tag dem af blusset. Dryp olien på, og fordel bladene ud over æggene, når de er færdige, slut af med et drys korianderblade, og server straks.