Sådan laver du gratin af dine rester

Samvirkes madskribent Maria Meldgaard bruger rester af kogte grøntsager og skinke til en lækker og luftig gratin.

Ingredienser:

  • 5 dl kogt blomkål
  • 3 kogte kartofler
  • 2 kogte gulerødder
  • 200 g kogt skinke
  • Salt og peber
  • 0,75 dl hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 25 g smør
  • 4 æg
  • 3 spsk. rasp

Sådan gør du:

  1. Sæt ovnen på 200 grader. Fordel grøntsags-rester og kogte skinketern i fadet. Krydr med lidt salt og peber.
  2. Pisk mel og mælk sammen i en gryde. Sæt blandingen på komfuret, og lad den koge op, imens du rører i mælkeblandingen.
  3. Kom smørret i blandingen og lad det smelte, imens du rører. Lad saucen simre og rør stadig. Hæld saucen til afkøling i en skål.
  4. Rør æggeblommer i saucen en ad gangen. Pisk æggehviderne stive med lidt salt og vend dem i saucen med en dejskraber.
  5. Hæld saucen over fyldet, drys med rasp. Sæt fadet på en af de nederste riller. Bages i 40-50 min. Luk ikke ovnen op i utide.

Læs mere om