5 ting, du ikke vidste om koldskål
Mest i skålen først på sommeren
Salget af færdiglavet koldskål følger temperaturen, og vi er især forslugne i foråret og i de tidlige sommermåneder. Selvom temperaturen skulle være den samme i september som i juni, har vi fået fyldt hamsterkæberne nok til at trappe ned på den hvide bisken, når sommeren går på held.
Nok mest for børn
Børnefamilier er de største forbrugere af koldskål. Hver gang en familie uden børn har fået koldskål 2 gange, har børnefamilierne fået det 3 gange.
Producerer efter vejret
Koldskål fra Thise bliver sat i produktion i foråret. I samarbejde med Coop forsøger de at afstemme med vejrprognoserne, hvornår apparatet skal sættes i gang. I år var det i anden uge af april.
Færdiglavet koldskål kom først sent
I 1979 lancerer Esbjerg mejeri som de første i Danmark færdiglavet koldskål. Siden har andre fulgt trop både med klassiske og mere ekspotiske varianter som for eksempel koldskål med ananas.
Først på ugen spiser flest koldskål
Selvom koldskål er sødt og lidt af en godbid, er det først på ugen, vi spiser det. Faktisk spiser vi 50 procent mere koldskål først på ugen end sidst på ugen.