5 alternativer til kammerjunkeren

Det nok mest almindelige tilbehør til koldskål er kammerjunkere. En kage, som deler navn med en gammel adelstitel brugt ved hoffet om den nederste i hierarkiet. Det, som gælder personen, gælder også for kagen. Det er småkagernes laveste fællesnævner, som i virkeligheden blot er en tvebak eller krydder pimpet med sukker. Har du fået junkere nok, kan du prøve en af disse 5 forslag til din koldskål.

Jordbær

Friske jordbær i skiver er et sommerlækkert alternativ til kammerjunkerne, og så ser det flot ud, når saften siver ud fra skiverne og blander sig med den hvide koldskål.

Svaner eller snebolde

Piskede æggehvideklatter lagt i koldskålen med ske giver en sød og flødebolleagtig modsmag til den syrlige koldskål.

Mysli

Er skuffen med junkere tom, og butikken lukket, kan du tage nogle skefulde mysli på din koldskål. Hvis den er honningristet, får du stadig lidt sødt til det sure.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Tvebakker

En form for kryderbolle, som er tørristet i ovnen. Tvebak er desuden et andet ord for et lommeur, der tidligere ofte blev båret i jakke- eller vestelommen.

Æblekagerasp og frugtstykker

Hvis du vil have en sommerlig og frisk smag med knas. Du kan også bruge bær, men hvis de er fra frost, skal du være opmærksom på, at de skal have et opkog før brug.

Læs mere om