Pakistansk karry med blomkål og ærter
- 4 Personer
- 45 Minutes
Ingredienser
1 | blomkål, lille |
1 | stort rødløg |
3 | friske modne tomater |
1 | stor håndfuld fine ærter |
2 dl. | vand |
3 spsk. | Olie, til stegning |
1 spsk. | hvidløg, finthakket |
1 spsk. | ingefær, finthakket |
1 tsk. | chilipulver (kan erstattes med Sambal Oelek) |
2 tsk. | spidskommen, stødt |
1 tsk. | gurkemeje, stødt |
1 tsk. | groft havsalt |
Tilbehør
- | friske korianderblader |
- | tomat- eller abrikoschutney |
- | basmatiris kogte |
- | evt. naanbrød |
Sådan gør du
-
1Skær løgene i tern. Opvarm olien i en tykbundet gryde, og steg løgene gyldne heri.
-
2Skær tomaterne i tern, og tilsæt dem sammem med hvidløg, ingefær og resten af krydderierne.
-
3Skru lidt ned for blusset. Hæld 1 dl vand ved, og lad blandingen koge et par minutter.
-
4Kom blomkålsbuketterne og endnu ca. 1 dl vand i gryden. Rør rundt, og læg låg på. Lad retten småkoge i 8-10 minutter, eller til blomkålen er mør. Kom til sidst ærterne i retten, og varm den igennem. Smag til med chilipulver og salt.
-
5Servér med frisk koriander, chutney, ris og eventuelt lune naanbrød.